Buvę ir esami žalgiriečiai praleis susitikimą su Ispanijos rinktine | Kas vyksta Kaune

Buvę ir esami žalgiriečiai praleis susitikimą su Ispanijos rinktine

Asociatyvi / R.Tenio nuotr.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau šiandien popiet užsakomuoju reisu iš Palangos skris į Pamploną, kur penktadienį sužais pirmąsias kontrolines rungtynes su Ispanijos rinktine. Tačiau į išvykos rungtynes vyks ne visi rinktinės krepšininkai, skelbia Lietuvos krepšinio federacija (LKF).

Vyriausiojo trenerio Dainiaus Adomaičio sprendimu rungtynes praleis vėliausiai prie rinktinės prisijungę Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Į Ispaniją nevyks rinktinės kapitonas Mantas Kalnietis bei Paulius Jankūnas ir Renaldas Seibutis. Jie liks Palangoje ir sportuos individualiai, pagal specialiai sudarytą programą.

„Šiuo metu krepšininkų yra daug ir su tokia rotacija neįmanoma ir nėra tikslo žaisti. Turime žaidėjus, kuriuos norime išbandyti, o likę krepšininkai Palangoje dirbs pagal individualią programą“, – sakė rinktinės strategas Dainius Adomaitis.

Pirmosios rungtynės Pasaulio čempionate vyks rugsėjo 1-ą dieną su Senegalo rinktine. Susitikimas prasidės 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Antrasis susitikimas su Kanados rinktine vyks rugsėjo 3-ią dieną, taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku), o grupės kovas rinktinė baigs rugsėjo 5-ą dieną dvikova su Australijos ekipa. Susitikimo pradžia taip pat 14 val. 30 min. Lietuvos laiku (19 val. 30 min. vietos laiku). Į kitą etapą pateks po dvi geriausias grupės komandas.

LKF skelbia, jog Lietuvos rinktinės sudėtis rungynėms su Ispanija bus:
Lukas Lekavičius, Žygimantas Janavičius, Marius Grigonis, Adas Juškevičius, Jonas Mačiulis, Arnas Butkevičius, Rokas Giedraitis, Edgaras Ulanovas, Eimantas Bendžius, Mindaugas Kuzminskas, Gytis Masiulis, Martinas Geben ir Martynas Echodas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA