Su kauniečiu į kioską užsukusiems užsieniečiams beliko kraipyti galvas | Kas vyksta Kaune

Su kauniečiu į kioską užsukusiems užsieniečiams beliko kraipyti galvas

R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį su kitataučiais „Kauno spaudos“ kioske apsilankęs kaunietis smarkiai nusivylė čia taikoma atsiskaitymo politika. Mažiau nei už 3 eurus apsipirkusiems klientams, „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo teigimu, nebuvo leista atsiskaityti banko kortele.

„Šiandien užėjau į „Kauno spaudos“ kioskelį… Geriau jau būčiau nėjęs. Buvau su trim užsieniečiais, kurie neturėjo grynųjų pinigų. Kas kolos norėjo, kas kavos… Žodžiu, likome be kavos ir be kolos, nes pardavėja pasakė, kad neaptarnaus atsiskaitymo kortele, kol suma neviršys 3 eurų“, – apmaudą liejo kaunietis.

Vyras teigė suprantantis, kad taisykles čia nustato ne pardavėja, o kioskų direktoriai, nors nusivylimo tai ir nesumažino. „Gėda konkreti, užsieniečiai tik galvom kraipė, sakė, to nematė dar. Sakau, palauk, dar gal ir ne to pamatysi, Lietuva – stebuklų šalis“, – pasakojo skaitytojas.

Jis dėstė jau numanantis, kad bendrovės atstovai teisinsis banko mokesčiai, tačiau, kauniečio manymu, kioskas yra tokia vieta, kurioje perkama už mažas sumas – sumuštinį, kavos, laikraštį ar pan.

„Tai tegu ir moka bankui tą mokestį, nes produktai (pavyzdžiui, vaisvandeniai) kainuoja turbūt netoli dvigubai daugiau negu prekybos centruose. Neturėtų galimybės – suprasčiau, bet dabar…“ – piktinosi vyras.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su „Kauno spauda“, įmonės Prekybos skyriaus atstovė patvirtino, kad šiuo metu atsiskaityti banko kortele „Kauno spaudos“ kioskuose galima tik įsigyjant prekių ar paslaugų už daugiau nei 3 eurus. Kaip ir spėjo kaunietis, toks ribojimas nustatyas dėl bankų įkainių.

Iš esmės, aiškino pašnekovė, bendrovei neapsimoka banko kortelėmis vykdyti mažesnės nei 3 eurų vertės mokėjimus. „Norėtume, kad kortele galėtų atsiskaityti už bet kokias sumas perkantys klientai – deja, dabar dėl egzistuojančių bankų kainų nėra galimybės to padaryti“, – sakė Prekybos skyriaus darbuotoja.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA