Stojančiųjų pasirinkimų TOP viršūnėse – Kauno kolegija | Kas vyksta Kaune

Stojančiųjų pasirinkimų TOP viršūnėse – Kauno kolegija

Organizatorių nuotr.

Puikios nuotaikos ir šurmulys ne tik jaunimo vasaros festivaliuose, bet ir Kauno kolegijoje: paskutinėmis liepos mėnesio dienomis vyko studijų sutarčių pasirašymai, įrodantis, jog ši Alma Mater ir šįmet – tarp populiariausių mūsų šalies aukštojo mokslo institucijų.

Šiais metais stojantieji LAMA BPO pagrindinio priėmimo pirmojo etapo metu į Kauno kolegiją sulaukė apie 2000 kvietimų, o pirmuoju pageidavimu į valstybės finansuojamas vietas – pakviestųjų netgi daugiau nei praeitais mokslo metais.

Tam tikri aukštyn „šaunantys“ skaičiai yra džiuginantys, nes studentų dėl demografinių priežasčių pačioje Lietuvoje mažėja: šįmet į universitetus studijuoti pakviesta beveik 11 tūkst. – pustrečio šimto mažiau nei pernai, į kolegijas beveik 9,5 tūkst. – 1,1 tūkst. mažiau nei pernai.

Būtent pirmuoju pageidavimu stojančiųjų prašymų į Kauno kolegiją šįmet užregistruota apie 2 600. Visaiscprioritetais – per 13 tūkstančių. „Kaune mes esame daugiausiai prašymų priimti studijuoti sulaukusi aukštojo mokslo institucija“, – praneša Daiva Baranauskienė, Kauno kolegijos Studentų priėmimo skyriaus vadovė.

Kauno kolegija / Organizatorių nuotr.

Kauno kolegija kartu su šalies aukštojo mokslo lyderiais žengia kartu – jau eilę metų pagal stojančiųjų pasirinkimus rikiuojasi šalia Vilniaus universiteto.

Kas labiausiai domina būsimus studentus ir darbo rinkos žaidėjus? „Vis daugiau stojančiųjų renkasi į praktiką corientuotas studijas. Šį mūsų išskirtinumą patvirtina darbdavių vertinimai šalies reitinguose.“ – akcentuoja Kauno kolegijos Karjeros centro vadovas Mindaugas Samuolaitis.

Net keturios Kauno kolegijos studijų programos patenka į TOP 10 tarp stojančiųjų į kolegijas. Tai Kosmetologija, Logistika, Burnos higiena ir Bendrosios praktikos slauga. Žvelgiant į Kauno kolegijos situaciją tarp visų prioritetų TOP 10, mūsų institucijoje pirmauja Logistika, Kosmetologija, Kineziterapija. Tad pastebima, kad populiariausiomis eilę metų išlieka sveikatos priežiūros studijos.

Pagal studijų krypčių grupes stojančiuosius į Kauno kolegiją šįmet dar labiau nei pernai domino menai (Dizainas, Mados dizainas), verslo ir viešoji vadyba (Pardavimai ir marketingas), informatikos inžinerija (Programų sistemos), socialiniai mokslai (Taikomoji komunikacija), sveikatos mokslai (Biomedicinos diagnostika).

Kauno kolegija / Organizatorių nuotr.

Kauno kolegija siūlo daugiau nei 50 specialybių ketinantiems studijuoti – nuo informatikos, inžinerijos ir technologijų iki menų, socialinių mokslų ir medicinos.

Studentų priėmimas LAMA BPO sistemoje tęsiasi toliau. Pagrindinės datos:

Pagrindinis priėmimas. Pirmas etapas. Jau įvyko. Į Kauno kolegijos gretas prisijungė beveik 2000 pirmakursių.

Pagrindinis priėmimas. Antras etapas. Prašymų studijuoti pildymas – rugpjūčio 1–2 dienomis. Sutarčių su
pakviestaisiais studijuoti Kauno kolegijoje pasirašymas – rugpjūčio 7–8 dienomis.

Papildomas priėmimas. Prašymų studijuoti pildymas – rugpjūčio 12–15 dienomis. Sutarčių su pakviestaisiais studijuoti Kauno kolegijoje pasirašymas – rugpjūčio 21–22 dienomis.

Po LAMA BPO papildomo priėmimo nuo rugpjūčio 23 dienos prasidės tiesioginis priėmimas į Kauno kolegiją.

Kilus klausimams, kreipkitės e. paštu priemimas@go.kauko.lt, telefonu 8 (37) 32 11 11, informacijos ieškokite
www.kaunokolegija.lt .

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA