Kauniečio parlamentaro R. Šarknicko dukrą partrenkęs ir sprukęs vairuotojas buvo neblaivus | Kas vyksta Kaune

Kauniečio parlamentaro R. Šarknicko dukrą partrenkęs ir sprukęs vairuotojas buvo neblaivus

delfi.lt / Rūta Pukenė 2019/07/31 13:40
DELFI, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Eismo įvykis, kurio metu buvo sužalota Seimo nario Roberto Šarknicko dukra, įvyko Rokiškio Nepriklausomybės aikštėje. Pareigūnai patvirtino, kad vairuotojas buvo neblaivus, iš įvykio vietos jis pasišalino.

Rokiškio rajono policijos komisariato viršininkas Rimantas Čepulis DELFI sakė, kad aptariamas įvykis nutiko šeštadienį, prieš 16 val. Pranešimas, kad Nepriklausomybės aikštėje įvyko eismo įvykis, gautas 15 val. 52 min.

„Automobilis „Volvo“, vairuojamas 1976 m. gimusio vairuotojo, partrenkė į važiuojamąją kelio dalį išėjusią nepilnametę“, – nurodė jis.

Eismo įvykis nutiko važiuojamoje kelio dalyje, mergaitė ėjo ne per pėsčiųjų perėją. Šiuo metu įvykis tiriamas, apklausiami liudininkai, peržiūrima stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga.

Iš įvykio vietos pasišalino, buvo neblaivus

„Vairuotojui nustatytas 1,18 prom. neblaivumas. Kiek žinau, tai Rokiškio gyventojas“, – DELFI sakė R. Čepulis. Jo teigimu, po aptariamo įvykio vairuotojas stabtelėjo, tačiau iš įvykio vietos pasišalino – dar aiškinamasi, kokios yra tokio jo veiksmo priežastys.

„Jis iš įvykio vietos pasišalino, bet netrukus buvo surastas, nustatytas neblaivumas, sulaikytas kaip įtariamasis, jam pareikšti įtarimai“, – sakė pareigūnas. Šiuo metu vairuotojas nebėra sulaikytas. Vairuotojui skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Vadovaujantis BK 281 straipsnio 4 dalimi, tas, kas sukėlė avariją neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, baudžiamas laisvės atėmimu iki šešerių metų.

Vairuotoją padėjo sulaikyti liudininkai

Pats R. Šarknickas DELFI trečiadienio rytą nurodė, kad jo dukros sveikatos būklė išlieka sunki, mergaitė dar nepabudo iš komos. Nelaimė įvyko jam su šeima keliaujant po Lietuvą.

„Policija tvarkosi. Kiek žinau, liudininkai padėjo sulaikyti neblaivų vairuotoją. Kol į įvykio vietą vyko policija, jis patraukė automobilį. Nepabėgo, jį tiesiog perstatė kitur. Žmonės kaip ir bandė neleisti, kiek girdėjau, kiek mano ausys leido suprasti, nes žvilgsnis buvo visai kitur, gelbėjau dukrą, dirbtinis kvėpavimas ir taip toliau“, – įvykio aplinkybes prisiminė parlamentaras.

Anksčiau portalui „Alytaus naujienos“ jis buvo nurodęs, kad aštuonerių metų dukra rengėsi eiti per gatvę į muziejų, kai buvo partrenkta automobilio, kurį, teigia R. Šarknickas, vairavo neblaivus vairuotojas. „Jis staigiai lėkė iš pirmos juostos į antrąją“, – nurodė parlamentaras.

DELFI jis sakė, kad mergaitės būsena išlieka nepakitusi, šeima gyvena tik maldomis. „Žmonės rašo, kad ne viename mieste, bažnyčiose mišios laikomos. Nepažįstu tų žmonių, tos visuomenės dalies rato, bet mes visus juos labai apkabiname. Tikrai jaučiame žmonių iš šalies palaikymą. Noriu padėkoti ir paprašyti, kad ta malda nesibaigtų iki finalo, išgijimo. Šiuo metu tiesiog laukiame“, – patikino R. Šarknickas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA