Vis daugiau lietuvių atranda patogų ir greitą apsipirkimo būdą JAV el. parduotuvėse | Kas vyksta Kaune

Vis daugiau lietuvių atranda patogų ir greitą apsipirkimo būdą JAV el. parduotuvėse

Organizatorių nuotr.

Liepos mėnesį JAV praūžė du didžiausi vasaros išpardavimai – „Liepos 4-osios” ir „Amazon Prime Day”. Jais puikiai pasinaudojo ne tik patys amerikiečiai, bet ir mūsų tautiečiai. Apsipirkimo iš JAV Shipzee.com platformos atstovas Mantas Ribelis sutiko pakomentuoti lietuvių pirkimo įpročius bei pasidalinti rekomendacijomis, kur ieškoti žinomų prekės ženklų ir kokybiškų produktų žemiausiomis kainomis.

Kuo lietuvius vilioja JAV el. parduotuvės?

Kalbos, kad lietuviai ypatingai mėgsta akcijas ir išpardavimus tikriausiai nėra iš piršto laužtos. JAV el. parduotuvėse lietuviai iš tikrųjų medžioja didžiausias nuolaidas ir geriausius pasiūlymus. Vėliau kainas lygina skirtingose el. parduotuvėse JAV ir Lietuvoje.

Radę mažiausią kainą JAV, noriai prekes siunčiasi į Lietuvą. Daugelis jau įsitikino, kad elektronika, drabužiai, avalynė, auto detalės bei žaislai iš JAV kainuoja nuo kelių iki kelių šimtų eurų pigiau (su jau įskaičiuotais importo (muito ir PVM), siuntimo bei pristatymo iki pat durų mokesčiais) nei identiškos prekės Lietuvoje.

Ką lietuviai dažniausiai pirko JAV el. parduotuvėse išpardavimų metu?

Išpardavimų metu daugiausiai lietuviai įsigijo elektronikos. Ypatingai didelis susidomėjimas buvo juntamas per „Amazon Prime Day” – didžiausią metuose „Amazon” išpardavimą, kuris kasmet vyksta liepos viduryje. Šiais metais apie 57 proc. pirkinių sudarė elektronika, 24 proc. – apranga, avalynė ir aksesuarai, 19 proc. – likusios prekės.

Lietuviai noriai pirko „Apple“ kompiuterius, „Samsung“ išmaniuosius telefonus, garsių prekių ženklų laikrodžius, ausines, „Echo“ garso kolonėles, „Fire- planšetes bei „Kindle“ el. skaitykles. Nuolaidos šiems gaminiams svyravo nuo 20 iki 500 JAV dolerių. Pavyzdžiui, išmanusis laikrodis „Apple Watch 3“ Lietuvoje kainuoja nuo 310 eurų, o per „Amazon Prime Day“ išpardavimą lietuviai jį įsigydavo už 204 eurus.

Elektronika – populiariausia, kas seka po jos?

Remiantis paskutinių išpardavimų duomenimis, akivaizdu, kad elektronikos prekes sparčiai vejasi drabužiai, avalynė ir aksesuarai. Per „Liepos 4-osios” masinius išpardavimus, didžiosiose elektroninėse parduotuvėse nuolaidos siekė iki 92 proc.

Populiariausiose JAV rūbų parduotuvėse („Macy’s“, „6PM“, „Nordstromrack“) lietuviai mielai rinkosi „Tommy Hilfiger“, „Michael Kors“, „Guess“ bei „Levis“ prekės ženklais pažymėtą aprangą. Tautiečiai avalynę pirko taip pat iš žinomiausių prekės ženklų gamintojų: „Nike“, „New Balance“ bei „Converse“, kurių kainos prasidėdavo vos nuo 24 JAV dolerių. Aksesuarų kategorijoje dominavo laikrodžiai „Garmin“, „Guess“ ir „Tissot“.

Kokie yra vidutinio vartotojo apsipirkimo įpročiai?

Anot Shipzee.com platformos atstovo M. Ribelio, vyrai ir moterys apsiperka skirtingai. Vyrai yra daugiau linkę įsigyti elektronikos, automobilių detalių bei sporto inventoriaus, video žaidimų įrangos, o moterys dažniausiai perka rūbus, avalynę, aksesuarus, kvepalus, kosmetiką, žaislus bei aprangą vaikams.

„Pastebėjome, jog vyrai perka rečiau, tačiau stambesnius ir brangesnius daiktus, o moterys linkusios pirkti dažniau, mažesnes, įvairesnes prekes visai šeimai“, – sakė M. Ribelis.

Ar pasitaiko neįprastų užsakymų?

Žinoma, esame siuntę ir Donaldo Trump’o peruką, lėktuvo detales, džiovintą šoninę, moliūgų skaptavimo rinkinį. Taip pat kasdienio vartojimo prekes: tokias kaip dantų pasta, arbatos pakeliai ar paprastas pieštukas.

Kaip patartumėte planuoti savo pirkinius iš JAV?

Apsiperkant su Shipzee.com, kiekvienas gali pats pasirinkti prekių siuntimo būdą iš mūsų JAV sandėlio: laivu ar lėktuvu. Siunčiant laivu, siuntimo kaina – mažesnė, siuntinys atkeliauja per 4-6 savaites, siunčiant lėktuvu, siuntimo kaina šiek tiek pakyla, bet siuntinys pristatomas per 7-10 darbo dienų.

Lietuviai įprato planuoti pirkinius į ateitį. Pavyzdžiui tie, kurie nori pasinaudoti dabar JAV vykstančiais „Back-to-School“ išpardavimais, užsakymus pradeda formuoti liepos gale arba rugpjūčio pradžioje. Taigi, mokyklines prekes: elektroniką, kuprines, uniformas bei sportines aprangas užsisakius iki rugpjūčio vidurio oro transportu, jos pirkėjus turėtų pasiekti iki mokslo metų pradžios.

Vis daugiau lietuvių, susigundę žemomis JAV el. parduotuvių kainomis, renkasi Shipzee.com kaip tarpininką. Vartotojai patys išsirenka prekę, atsiunčia jos nuorodą, o Shipzee.com pateikia galutinę (su visais importo (muito ir PVM), siuntimo ir pristatymo iki pat durų mokesčiais) kainą. Pirkėjams patiems nereikia rūpintis jokiais papildomais mokesčiais ar paslaugomis.

Be to, Shipzee.com gali pasiūlyti bene žemiausias kainas, nes užsakydami prekes naudoja efektyvius taupymo būdus bei turi puikiai išvystytą infrastruktūrą: profesionalią užsakymų valdymo sistemą, modernius prekių sandėlius JAV bei patikimus prekių transportavimo bei pristatymo partnerius Lietuvoje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA