1,5 tūkst. Kauno apskrities gyventojų – priminimai dėl mokesčių | Kas vyksta Kaune

1,5 tūkst. Kauno apskrities gyventojų – priminimai dėl mokesčių

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

2019 m. liepos 29 d., Kaunas. Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Kauno AVMI) dar kartą primena gyventojams apie jų pamirštą pareigą deklaruoti 2018 m. gautas pajamas – jie turi pateikti GPM308 deklaracijas.

Kaip praneša Kauno AVMI, pajamas už praėjusį mokestinį laikotarpį privalėjo deklaruoti apie 152 tūkst. apskrities mokesčių mokėtojų, iš jų, naujausiais duomenimis, deklaravo 136 tūkst. Likusių deklaracijų mokesčių administratorius kol kas laukia, o šiomis dienomis priminimai pasiekė per 1,5 tūkst. Kauno apskrities gyventojų.

„Deklaravimo terminas jau pasibaigė, tačiau kasdien vis dar sulaukiame gyventojų 2018 m. gautų pajamų deklaracijų. Užmaršūs mokesčių mokėtojai, privalantys pateikti šias deklaracijas, sulaukia VMI raginimų – tokius priminimus Kauno apskrityje šiomis dienomis gavo daugiau nei 1,5 tūkst. gyventojų.

Priminimai deklaruoti ir informaciniai pranešimai, skirti gyventojams, yra talpinami Elektroninio deklaravimo sistemoje (EDS) bei siunčiami nurodytu e. paštu, o jo nenurodžius – paštu mokėtojo deklaruotos gyvenamosios vietos adresu“, – teigia Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, akcentuodama, kad patogiausia deklaruoti e. būdu, naudojantis EDS.

VMI primena, kad iki š. m. gegužės 2 d. deklaracijas privalėjo pateikti tie gyventojai, kurie pernai vykdė individualią veiklą su pažyma ar buvo įsigiję verslo liudijimus (net ir tuo atveju, jei negavo pajamų), pardavė trejus metus nuosavybėje neišlaikytą transporto priemonę ar dešimt metų nuosavybėje neišlaikytą nekilnojamąjį turtą, gavo nuomos pajamų iš gyventojų ar bet kokių pajamų iš užsienio valstybių ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA