Oficialu: atnaujinamas eismas Aleksoto tiltu Kaune | Kas vyksta Kaune

Oficialu: atnaujinamas eismas Aleksoto tiltu Kaune

BNS 2019/07/29 09:47
„Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Nuo pirmadienio atnaujinamas eismas Vytauto Didžiojo tiltu Kaune, vedančiu iš miesto centro į Aleksoto mikrorajoną.

Šis tiltas keturioms savaitėms buvo uždarytas vykdant tilto remonto, prietilčio transporto mazgo važiuojamosios dalies bei Veiverių gatvės įkalnės rekonstrukcijos darbus.

Per tą laiką Vytauto Didžiojo tilto prieigose įrengtos papildomos eismo juostos, jos pagerins susisiekimą ir su Marvele, ir su miesto centru.

Nors tiltas oficialiai atidarytas pirmadienį, savaitgalį buvo pastebėti Vytauto Didžiojo tiltu riedantys automobiliai. „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į „Autokausta“ įmonę dėl tikslios tilto atidarymo informacijos.

„Darbai, trukdantys automobilių eismui, buvo pabaigti penktadienį. Šiuo metu tilto prieigose ir toliau vyksta numatyti darbai, tokie kaip šaligatvių tiesimas ir atstatymas“, – nurodė „Autokausta“ atstovė.

Tikimasi, kad pakeitimai sumažins automobilių spūstis, kurios vakarinio piko metu nusidriekdavo net per Aleksoto tiltą.

Po transporto mazgo rekonstrukcijos autobusais į Aleksotą vykstantys kauniečiai tikslą pasieks greičiau: viešajam transportui nebereikės suktis po tiltu, nes viešojo transporto stotelė perkelta prie funikulieriaus.

Saugesnė tapo ir pėsčiųjų perėja per Veiverių gatvę, čia įrengtas papildomas šviesoforas.

Darbų metu pakeisti ir perdažyti susidėvėję Vytauto Didžiojo tilto atitvarai, pėsčiųjų zonoje ir važiuojamojoje dalyje sutvarkyti įtrūkiai.

Veiverių gatvės įkalnėje kelininkai sutvirtino gatvės pagrindus bei baigia pakloti naują asfaltbetonio dangą.

Savivaldybė anksčiau yra informavusi, kad tilto remontas kainavo apie 30 tūkst. eurų, transporto mazgo atnaujinimas – apie 1 mln. eurų, o Veiverių gatvės įkalnės remontas – 1,2 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA