Kybartų pataisos namuose neramumai: nuteistieji priešinosi pareigūnams | Kas vyksta Kaune

Kybartų pataisos namuose neramumai: nuteistieji priešinosi pareigūnams

BNS 2019/07/29 17:32
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kybartų pataisos namuose sekmadienio vakarą buvo kilę neramumai: nuteistieji priešinosi pareigūnams.

Tai BNS pranešė Kalėjimo departamento atstovė Simona Banėnienė.

„Apie 19.10 val. Marijampolės pataisos namų Kybartų padalinyje pataisos pareigūnams einant atlikti neplaninę kratą viename iš būrių, du nuteistieji mėgino užkirsti kelią jiems patekti į gyvenamąsias patalpas, aktyviais veiksmais bandė sustabdyti vieną iš pareigūnų“, – BNS atsiųstame komentare sakė S. Banėnienė.

Pareigūnai įvykdė tarnybinę užduotį ir atliko kratą. Draudžiamų daiktų kameroje nerasta. Vienas iš nuteistųjų taip pat priešinosi neleisdamas atlikti asmens kratą, todėl pareigūnai panaudojo fizinę prievartą.

Nuteistieji buvo izoliuoti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Pirmadienį Kybartuose dirba Kalėjimų departamento prevencinė grupė, ji atlieka kratas, siekiant patikrinti, ar nuteistieji neturi draudžiamų daiktų.

Per kratas pas nuteistuosius rasti trys mobilieji telefonai, 29 SIM kortelės, apie 20 litrų alkoholio raugo ir, įtariama, trys paketėliai su psichika veikiančiomis medžiagomis.

Marijampolės pataisos namų direktorius Regimantas Kavaliauskas BNS sakė, kad per neramumus pareigūnai nenukentėjo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA