LRT ketina atsisakyti brangiai kainuojančios paslaugos | Kas vyksta Kaune

LRT ketina atsisakyti brangiai kainuojančios paslaugos

BNS 2019/07/28 11:10
Asociatyvi / LRT nuotr.

Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija svarsto atsisakyti kanalo „LRT Lituanica“ transliacijų per palydovą užsienio lietuviams. Nacionalinio transliuotojo vadovybė sako, kad šis transliavimas yra brangus, o dėl jo naudos kyla abejonių.

Palydovo paslaugos kainuoja apie 0,5 mln. eurų per metus. Pagal įmonės „Vilmorus“ pernai atliktą apklausą, „LRT Lituanica“ laidas per palydovą žiūri 3,7 proc. užsienio lietuvių. Tuo metu 69 proc. apklaustųjų pasakė, kad LRT turinį pasiekia internetu.

„Šie skaičiai paskatino mintis, kad palydovo paslaugoms skirti pinigai galėtų būti geriau panaudoti pasaulio lietuvių interesams užtikrinti, tai yra kuriant specialų turinį pasaulio lietuviams ir didinant „LRT Lituanica“ prieinamumą internetu ir įvairiais skaitmeniniais būdais“, – BNS sakė LRT atstovė spaudai Rūta Putnikienė.

Pasak jos, šiuo metu sutartys dėl palydovų paslaugų nėra nutrauktos, tačiau LRT tarybos posėdyje rugpjūčio pabaigoje bus pristatytas visų pasaulio lietuviams skirtų priemonių planas 2020 metams ir bus sprendžiama dėl tolesnių veiksmų.

Nacionalinis transliuotojas taip pat planuoja specialią „LRT Lituanica“ rubriką naujienų portale lrt.lt, ji bus skirta užsienio lietuviams.

„Joje taip pat planuojamos išeiviams aktualios žinios apie gyvenimą Lietuvoje. Lietuviškai nebekalbantys pasaulio lietuviai aktyviai skaito portale jau esančią žinių rubriką anglų kalba. Kitąmet planuojama steigti nuolatinį korespondentų biurą užsienyje“, – teigė R. Putnikienė.

LRT biudžetas šiemet siekia daugiau nei 41,5 mln. eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA