„Žalgiris“ pasirašė sutartį su priešininkų gretose žibėjusiu aukštaūgiu | Kas vyksta Kaune

„Žalgiris“ pasirašė sutartį su priešininkų gretose žibėjusiu aukštaūgiu

DELFI nuotr.

Priekinę liniją artėjančiam sezonui rikiuojantis Kauno „Žalgiris“ pildosi Pirėjo „Olympiacos“ gretose atsiskleidusiu amerikiečiu Zachu LeDay. Su paskutiniuoju naujojo sezono „Žalgirio“ legionieriumi sudaryta sutartis pagal formulę „1+1“.

„Labai džiaugiuosi galėdamas pranešti, kad atvyksiu į Lietuvą. Apie Kauno „Žalgirį“ girdėjau tik pačius geriausius atsiliepimus. Esu labai alkanas, pasiruošęs kautis ir noriu laimėti kuo daugiau čempionatų. Noriu patekti į Eurolygos atkrintamąsias varžybas, patekti į finalo ketvertą. Keliu sau aukščiausius tikslus ir noriu juos pasiekti“, – kalbėdamas su Žalgiris.lt savo ambicijų neslėpė 25-erių Z. LeDay.

Praėjusį sezoną su „Olympiacos“ ekipa „Žalgirio“ arenoje jau lankęsis ir tada 15 taškų pelnęs amerikietis laukia naujojo sezono starto.

„Nekantrauju pradėti darbą su aukšto lygio trenerių štabu. Atkeliauju į puikią organizaciją ir Kauno miestą. Nekantrauju išvysti ir sirgalius. Noriu jus pamatyti užpildant areną bei palaikant mus per rungtynes. Noriu padėkoti komandai ir visai organizacijai už parodytą pasitikėjimą ir galimybę pradėti naują karjeros etapą. Nekantrauju su jumis visais kuo greičiau pasimatyti!“, – teigė Z. LeDay.

202 cm ūgio puolėjas savo karjerą Europoje prieš porą metų pradėjo „Galil Gilboa Hapoel“ klube iš Izraelio, o paskutinį sezoną gynė „Olympiacos“ garbę.

Praėjusį sezoną Eurolygoje debiutavęs naujasis žalgirietis vidutiniškai rinko po 9,7 taško ir atkovojo po 4 kamuolius, o vietinėse Graikijos pirmenybėse fiksavo 11,2 taško bei 4,8 atkovoto kamuolio vidurkius per 18 minučių.

Z. LeDzaay praėjusio Eurolygos sezono dešimtajame ture pasižymėjo 28 pelnytais taškais ir 8 atkovotais kamuoliais į Podgoricos „Buducnost“ krepšį, o toks pasirodymas ir 42 naudingumo balai aukštaūgiui pelnė savaitės naudingiausio žaidėjo titulą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA