Butą su savo paties kūdikiu padegęs vyras – gerai žinomas Kauno policijai | Kas vyksta Kaune

Butą su savo paties kūdikiu padegęs vyras – gerai žinomas Kauno policijai

delfi.lt 2019/07/27 21:37
Asociatyvi / „Kas vyksta Kaune“ nuotr.

Kaip jau rašė „Kas vyksta Kaune“, vėlų antradienio vakarą ugniagesiai nuo tirštų dūmų gelbėjo Kovo 11-osios gatvės daugiabučio gyventojus. Ugnis plito iš buto pirmame aukšte, kuriame buvo mama su trimis vaikais. Įtariama, kad šeimą, kurios mažiausiam nariui vos keli mėnesiai, padegė buvęs sugyventinis, kūdikio tėvas.

LNK skelbia, kad kitą rytą padegėjas buvo sulaikytas, nors dar prieš padegimą nieko neįtariantys pareigūnai buvo jį sustabdę neblaivų važiuojantį dviračiu.

„Aš kaip tik ruošiausi eiti gulti, galvojau eisiu atsigulsiu, o vyresnysis sako: „mama, dega balkonas“, – teigė moteris, kurios buvęs sugyventinis įtariamas padegimu. Moteris LNK žinioms tvirtino, kad su įtariamuoju jau kurį laiką nebegyvena kartu ir tai – ne pirmas jo išpuolis.

„Dukrytę turiu, nuo jo pagimdžiau. Neleidžiu bendrauti, nemato“, – teigė moteris. Ji po įvykio su visais trimis savo vaikais buvo išvežta į ligoninę. Trylikamečiui ir motinai nustatytas apsinuodijimas smalkėmis, septynmetis ir keturių mėnesių mergytė atsipirko tik išgąsčiu.

„Buvęs draugas, buvęs sugyventinis, – apie vyrą, padegusį jos butą, kalbėjo moteris. – Mes jau daug laiko nebendraujame, jis norėjo grįžti, kad vėl kartu gyventume.“

Ugniagesiai sako, kad iki nelaimės galėjo būti likęs vos vienas žingsnis, jei butų buvę užgaišta suvaldyti atvirą liepsną. Kas buvo įmesta į butą, tyrėjai pasakyti dar negali.

„Balkonas degė atvira liepsna, – LNK teigė 3-iosios ugniagesių komandos viršininkas Egidijus Karoblius. – Trys mažamečiai vaikai su motina buvo išėję į lauką, buvo atliekami gesinimo darbai bei kitų gyventojų evakavimas iš butų.“

Daugiabučio gyventojai sako, kad vyras agresyviai elgėsi ne pirmą kartą, neretai jį matydavo išgėrusį. Šnekama, kad likus kelioms valandoms iki padegimo, vyras moteriai ir vaikams siuntė grasinančias žinutes.

Kaimynai įbauginti, gaisro dūmai veržėsi ir į kitus butus. „Jis langus išdaužė balandį ar kovą. Virtuvės langus, – kalbėjo kaimynė. – Gaisrininkas mane ramino: močiute, močiute. Aš ėjau iš proto, po butą laksčiau.“

„Trankydavo duris, jei jam neatidarydavo. Trankydavo, mes išlįsdavome, pabardavome ir jis išeidavo. Aš porą kartų jį matęs“, – teigė kitas kaimynas.

Paaiškėjo, kad išpuolį surengęs vyras – gerai žinomas policijai. 37-erių įtariamasis teistas du kartus. Vieną kartą dėl smurto artimoje aplinkoje. Ryte po padegimo pareigūnai jį sulaikė kažkur išsiruošusį su dviračiu.

Laikinasis Kauno apskrities policijos viršininkas Darius Pliavga LNK žinioms teigė, kad šiuo metu vyras yra laikomas policijos areštinėje. „Tas asmuo ne vieną kartą yra baustas, jis mums žinomas“, – teigė pareigūnas.

Pareigūnai šiuo metu sprendžia, kokią kardomąją priemonę skirti padegėjui. Neatmetama, kad jis gali būti suimtas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA