„Kauno techninės apžiūros centro“ vadovai apie susitepusį darbuotoją žinojo daugiau nei pusmetį | Kas vyksta Kaune

„Kauno techninės apžiūros centro“ vadovai apie susitepusį darbuotoją žinojo daugiau nei pusmetį

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos policijos departamento paskelbta informacija apie kolegų iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto valdybos Korupcijos tyrimų skyriaus operaciją, kurios metu buvo sulaikytas Jonavos rajono policijos komisariato vyriausiasis patrulis ir „Kauno techninės apžiūros centro“ kontrolierius, nebuvo „perkūnas iš giedro dangaus“.

Kaip nurodo Lietuvos Policijos departamentas, tiriant įtarimų kolegoms sukėlusio policijos pareigūno veiklą „Kauno techninės apžiūros centro“ vadovai daugiau nei pusę metų glaudžiai bendradarbiavo su Imuniteto valdybos pareigūnais ir padėjo atskleisti nusikalstamą veiką.

„Tokie dalykai visuomet kelia apmaudą, nes avantiūristiškas vieno kontrolieriaus elgesys meta šešėlį ne tik mūsų įmonei, bet ir visai techninės apžiūros sistemai. Kita vertus, galima pasidžiaugti, kad pastaraisiais metais daug dėmesio skyrę prevencinėms kovos su korupcija priemonėms, tobulinę vidaus kokybės kontrolės sistemą, pasiekėme neprastų rezultatų. Kol vyksta ikiteisminis tyrimas dėl nutikimo Jonavos techninės apžiūros stotyje, negaliu atskleisti daugiau detalių, tačiau galiu patikinti, kad įtarimų dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir kyšininkavimo sulaukęs mūsų darbuotojas lig šiol vilkėjo kontrolieriaus uniformą tik todėl, kad nenorėjome sutrukdyti policijos Imuniteto valdybos pareigūnų tyrimo“, – teigia bendrovės „Kauno techninės apžiūros centras“ direktorius Gintaras Ciegis.

Po ketvirtadienį įvykusios abiejų nusikalstamos veikos bendrininkų sulaikymo, šiandien buvo pakartotinai patikrinti du automobiliai, neteisėtai gavę teigiamas techninės apžiūros išvadas. Paaiškėjo, kad abiem atvejais kontrolierius už kyšį sutiko nepastebėti saugiam eismui įtakos galinčius turėti didelius trūkumus. Automobiliai galėjo būti eksploatuojami tik juos pašalinus.

„Į nusikalstamą veiką įsivėlęs mūsų įmonės darbuotojas po šios istorijos neabejotinai turės ieškoti kitos veiklos. Galima tik apgailestauti, kad jaunas žmogus taip susigadino savo reputaciją“, – pripažino G. Ciegis.

Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ vadovas Gintautas Šlėderis savo ruožtu sakė, kad nepaisant visų pastangų naikinti korupcijos apraiškas TA sistemoje, pokyčiai žmonių sąmonėje vyksta ne taip greitai.

„Pavasarį paskelbtame naujausiame „Lietuvos korupcijos žemėlapyje“ pateikiami duomenys leidžia pasidžiaugti, kad kyšininkavimo indeksai per pastarąjį dešimtmetį sumažėjo nuo 0,88 iki 0,09. Vien šiais metais iki liepos vidurio patys kontrolieriai oficialiai perspėjo ir padarė atitinkamus įrašus TAIS duomenų bazėje apie 1368 atvejus, kai automobilių šeimininkai bandė siūlyti neteisėtą atlygį už trūkumų ignoravimą. Gerai ir tai, kad akivaizdžiai kinta ne tik kontrolierių, bet ir pačių transporto priemonių savininkų požiūris į techninius trūkumus, suvokiama kuo rizikuojama sėdant prie sunkiai valdomo automobilio vairo, todėl saviapgaulės mažėja“, – akcentuoja G. Šlėderis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA