Pastarojo reido metu: promilės, narkotinės medžiagos ir KET pažeidimai | Kas vyksta Kaune

Pastarojo reido metu: promilės, narkotinės medžiagos ir KET pažeidimai

Policijos nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai atsižvelgdami į tai, jog daugelis skaudžių eismo įvykių kyla dėl leistino greičio viršijimo, bandant sustiprinti vairuotojų sąmoningumą, liepos 21-24 dienomis vykdė policines priemones.

[galerija kiek=”4″]

Pagrindinis priemonių tikslas nustatyti ir užkardyti vairuotojų daromus kelių eismo taisyklių pažeidimus, susijusius su leistino greičio viršijimu.

Iš viso vykdytose priemonėse nustatyta beveik 60 greitį viršijusių vairuotojų. Policijos pareigūnai surašė net 35 administracinių nusižengimų protokolus vairuotojams, kurie leistiną greitį viršijo daugiau nei 20 km/val. bet ne daugiau 30 km/val. Pareigūnai pas vieną greičio mėgėją, atlikę automobilio apžiūra, taip pat aptiko galimai narkotinių medžiagų.

Dar 16 transporto priemonių vairuotojų viršijo greitį daugiau nei 30km/val, bet ne daugiau 40 km/ val. Šiems vairuotojams taip pat surašyti administracinių nusižengimų protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 416 str. 4 d. Iš 16 nustatytų greičio viršytojų 3 vairuotojai dar tik neseniai pradėjo vairuoti automobilius, todėl jiems taikytas ir 3 mėnesių teisės vairuoti atėmimas. Dar 7 vairuotojai iš kurių 2 pradedantieji, greitį viršijo daugiau nei 40 km/val., bet ne daugiau 50 km/val. Taip grubiai pažeidusiems kelių eismo taisykles vairuotojams gresia didžiulės baudos.

Tikrinant leistiną greitį viršijančius automobilio vairuotojus, taip pat nustatytas vienas neblaivus asmuo. Vairuotojui alkoholio matuokliu nustatytas – 0,69 prom. Pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 422 str. 5 d. asmeniui, vairavusiam automobilį būnant apsvaigus nuo alkoholio gresia ne tik bauda iki 1100 eurų, bet ir teisės vairuoti atėmimas iki vienų metų šešių mėnesių.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina vairuotojus kelyje rinktis saugų greitį, laikytis visų kelių eismo taisyklių, elgtis atsakingai. Rūpindamiesi ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu galėsime pasiekti kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA