Kauno pareigūnai sučiupo butuose siautėjusius vagis | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai sučiupo butuose siautėjusius vagis

Kauno apskrities VPK nuotr.

Praėjusią savaitę Kauno kriminalistai nustatė ir sulaikė du asmenis, kurie įtariami Kauno mieste įvykdytomis vagystėmis iš butų. Liepos 18 d., apie 3 val., Vilijampolės mikrorajone sulaikyti du policijai žinomi, anksčiau ne kartą teisti vyrai, gimę 1983 m. ir 1980 m.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę kratas pas įtariamuosius, rado ir išėmė galimai vogtus daiktus: juvelyrinių dirbinių, laikrodžių, kvepalų, televizorių, vaizdo registratorių ir kitų daiktų.

Kaip nurodoma Kauno apskrities VPK pranešime, kratos metu vieno įtariamojo gyvenamoje vietoje taip pat rasti ir paimti grynieji pinigai, daugiau nei 12 tūkstančių eurų, kurie, kaip įtariama, galimai gauti nusikalstamu būdu.

Abiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas dviem mėnesiams. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. asmenims, įvykdžiusiems šią nusikalstamą veiką, gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities policijos pareigūnai kviečia atsiliepti asmenis, atpažįstančius savo daiktus. Asmenys, atpažinę savo daiktus, ar žinantys, kam jie priklauso, kviečiami kreiptis į Kauno apskrities VPK telefonu (8 37) 30 30 78 arba (8 37) 30 34 50.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina nepamiršti rūpintis savo turto saugumu. Išvykstant iš namų reiktų patikrinti, ar gerai uždaryti visi langai, ar užrakintos visos durys. Taip pat vertėtų nepalikti vertingų daiktų koridoriuose ar greitai pasiekiamose vietose, net būnant namuose reikėtų užsirakinti duris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA