Naktinių linksmybių verslo užkaboriai Kaune slėpė 75 tūkst. eurų | Kas vyksta Kaune

Naktinių linksmybių verslo užkaboriai Kaune slėpė 75 tūkst. eurų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vienos Kauno įmonės, valdančios keletą naktinių pasilinksminimo įstaigų, atsakingi asmenys nutarė nuslėpti dalį lankytojų sumokamų pinigų.

Po Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistų atlikto patikrinimo į bendrovės apskaitą teko įtraukti daugiau kaip 75 tūkst. eurų papildomų pajamų, o į valstybės biudžetą sumokėti 15,8 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio, rašoma pranešime spaudai.

„Peržiūrint vieno iš įmonės valdomų barų kasos aparato kontrolines juostas mokesčių specialistai pastebėjo, kad kai kurios išankstinės sąskaitos dienos pabaigoje nėra uždaromos išspausdinant fiskalinį kvitą“, – apie nustatytą pažeidimą pasakojo Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė, pažymėdama, kad tokių „slaptų“ sąskaitų skaičius viršija 2,3 tūkst.

Pasak J. Stankienės, paaiškėjo, kad šie duomenys taip pat nebuvo fiksuojami ir specialiose kasos aparato ataskaitose.

„Įvertinę surinktus faktus verslininkai patikslino deklaracijas ir sumokėjo priklausančius mokesčius“, – teigė Kauno AVMI viršininkė.

Viešojo maitinimo sektorius yra viena iš prioritetinių mokesčių administratoriaus veiklos sričių. Ypatingas dėmesys maitinimo paslaugas teikiančioms įmonėms skiriamas vasaros sezono metu. Svarbi ir visuomenės pagalba.

Kiekvienas pilietiškas gyventojas gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo viešojo maitinimo sektoriuje. Viskas ko reikia – visada prašyti pinigų sumokėjimą patvirtinančio dokumento – fiskalinio kasos aparato kvito, kuris garantuoja, kad pajamos bus apskaitytos, o priklausantys mokesčiai – sumokėti.

Fiskalinius kvitus, gautus kavinėse, baruose ar klubuose, gyventojai gali registruoti Kvitų žaidimo tinklapyje ir laimėti piniginius prizus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA