Į Palangą plūstant poilsiautojams – pareigūnų perspėjimas: šįkart būkite ypač budrūs | Kas vyksta Kaune

Į Palangą plūstant poilsiautojams – pareigūnų perspėjimas: šįkart būkite ypač budrūs

delfi.lt 2019/07/19 20:10
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Atrodo, kad artimiausiomis dienomis oras Palangoje turėtų būti labai geras. Žmonės skuba reaguoti į tokius staigius temperatūros pokyčius, todėl akivaizdu, kad populiariausia šių dienų kryptis – pajūris.

Laidoje „DELFI diena“ Palangos policijos viršininkas Algirdas Budginas papasakojo, kokie nuotykiai ir užduotys laukia poilsiautojų bei pareigūnų.

Policijos viršininkas pasakoja, kad šis savaitgalis bus ypatingai intensyvus dėl Palangoje vykstančių lenktynių. A. Budginas pripažįsta, kad tam ruošiamos ir papildomos policijos pareigūnų pajėgos, kurios galėtų užtikrinti tvarką ir poilsiautojų Palangoje saugumą.

„Kai baigiasi vienos varžybos, mes jau pradedame ruoštis kitoms. Mes esame pasiruošę, pareigūnų turime pakankamai. Yra sutelktos papildomos pajėgos, kurios patruliuos visą savaitgalį“, – atsakė pareigūnas.

Pareigūnas taip pat papasakojo ir apie dažniausius šios vasaros iškvietimus. Anot jo, iškvietimai nėra labai originalūs ar kaip nors išsiskiriantys nuo tų, kuriuos gauna pareigūnai iš kitų Lietuvos miestų.

„Gyvename Palangoje ir negaliu pasakyti, kad čia esantys žmonės yra labai pašėlę. Žmonės nėra išskirtiniai, tačiau gyvenimas ten, kur daugiau žmonių, reikalauja budrumo, nes įvykių būna daugiau. Pasižiūrėjau, kiek bendrai per BPC turėjome iškvietimų, tai 3250 nuo metų pradžios, o nuo vasaros 1650 iškvietimų. Tai nėra labai išsiskiriantys skaičiais metai, panašūs kiekiai skambučių būna kiekvienais metais“, – laidoje „DELFI diena“ sakė A.Budginas.

Pareigūnas tikina, kad iškvietimų būta įvairių. Kol vieniems labiausiai užkliūva Basanavičiaus gatve važinėjantys dviratininkai, kitiems poilsiauti trukdo per didelis garsas, sklindantis iš barų ar naktinių klubų.

„Mes nesame išskirtiniai dėl pranešimų turinio. Natūralu, kad kažkam garsas per didelis, trukdo ilsėtis, kažkas pamato viešosios tvarkos pažeidimą, kažkas mato, kad Basanavičiaus gatvėje važiuoja dviratininkas. Žmogus, kuris pastebi nederamai besielgiantį žmogų, jis ir praneša apie tai. Dažniausiai žmonėms reikia kažkokios pagalbos, taip pat viešosios tvarkos pažeidimai“, – sako A.Budginas.

Paklaustas, ar daug policijos pareigūnai sulaukia iškvietimų, susijusių su smurtu, vyras tikina, kad jų yra, tačiau šių metų vasara nėra išskirtinė. Jis taip pat akcentavo, kad žmonės tampa vis labiau pilietiški ir patys praneša apie galimus nusižengimus.

„Kalbant apie smurtą, tikrai negalime sakyti, kad Basanavičiaus gatvėje gaunami iškvietimai yra susiję vien tik su smurtu. Aš negaliu pasakyti, kad yra kažkokia tragedija ir kad turime bijoti išeiti į Basanavičiaus gatvę. Tikrai taip nėra. Pareigūnai mato ir stebi, patruliuoja, sulaukia žmonių skambučių. Mes džiaugiamės, kad turime reikiamas priemones, tvarka yra, nepasakyčiau, kad jos kažkur trūksta. Viskam skiriame dėmesio tiek, kiek manome, kad yra reikalinga. Manau, kad turėtų būti patenkinta ir visuomenė mūsų darbu“, – apie vasarą gaunamus iškvietimus pasakoja viršininkas.

Daugeliui nėra paslaptis, kad kone daugiausia įvykių pareigūnai užregistruodavo Palangos centre, pačiame Basanavičiaus viduryje stovėjusiame „Vakarų salūne“. Ši kavinė, kurios jau nebėra, turėjo labai skandalingą praeitį. Policijos viršininkas tikina, kad pareigūnai negali uždaryti ar atidaryti barų, tačiau gali kalbėtis su savivaldybe ir informuoti, kad dėl kai kurių pasilinksminimo vietų kyla labai daug problemų.

„Aš dirbu dvejus metus čia ir per mano darbo laiką mes išsikėlėme uždavinį, kad reikia mažinti tuos pavojingus židinius, kur gaunama pranešimų apie negerus dalykus. Mes negalime sakyti, kad mes uždarėme, bet matėme, kad yra nemažai pranešimų ir reikia daryti kažką. Vieni mes tikrai negalime uždaryti, galima tik stebėti situaciją ir pastebėti, įforminti, o uždaryti ir atidaryti gali tik tas, kas yra įgaliotas, pavyzdžiui, savivaldybė. Mes kreipėmės į savivaldybę, prašėme, kad būtų daromas susirinkimas, kad žmonės būtų perspėjami. Tai nebuvo vienintelė vieta, buvo kelios vietos. Perspėjome, kad mes pastebėjome blogus dalykus. Į pastebėjimus buvo atsižvelgta, buvo ribojama alkoholio prekyba, darbo laikas“, – tikino policijos viršininkas.

Pareigūnas tikina, kad daugiausia iškvietimų gaunama tada, kai yra geras oras.

„Kai prasideda geri orai, tada ir padaugėja žmonių bei iškvietimų“, – sakė pašnekovas.

A.Budginas džiaugiasi, kad pareigūnai bendradarbiauja su pajūryje patruliuojančiais gelbėtojais.

„Daugiausia iškvietimų yra dėl alkoholio vartojimo paplūdimyje. Su gelbėtojais bendradarbiaujame, yra pareigūnas, kuris važiuoja kartu su gelbėtojais ir stebi situaciją. Pats esu ne kartą važiavęs ir man tai patinka. Turime tam pritaikytą transportą. Prieš kelias dienas pravažiavus iki Šventosios nemačiau nei vieno geriančio alkoholio pajūryje. Tai jau yra pažanga“, – sako policijos viršininkas.

Paklaustas apie neseniai praūžusį festivalį „Pudra“, policijos viršininkas tikino, kad buvo užfiksuotas narkotikų disponavimas.

„Socialiniuose tinkluose mes pamatėme, kad bus organizuojamas toks renginys. Mes pasiruošėme tam dalykui ir galiu pasakyti, kad liūdna, bet buvome numatę vietas, kur tikrinsime, turime 2 ikiteisminius tyrimus dėl narkotikų dispoinavimo. Galima teigti, kad jaunimas negali išsiversti be tų blogų medžiagų. Kalbant apie triukšmą, buvo pranešimų, buvo 5 atvejai, kai buvo išrašyti protokolai. Penkis kartus važiavome ir penkis kartus išrašėme baudas“, – tvirtino policijos viršininkas.

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA