Tarptautinės aludarių dienos proga – skambi dovana Kaunui ir miesto svečiams | Kas vyksta Kaune

Tarptautinės aludarių dienos proga – skambi dovana Kaunui ir miesto svečiams

Organizatorių nuotr.

Teatralizuota eisena Kauno senamiesčiu, ekskursijos po seniausią Lietuvoje nepertraukiamai veikiantį bravorą, gėrimų degustacijos ir šventinis koncertas, kuriame publiką sveikins Egidijus Sipavičius su grupe bei „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“. Tokią dovaną kauniečiams ir miesto svečiams šį ketvirtadienį įteiks alaus darykla „Volfas Engelman“.

Jau tampa gražia tradicija liepos 18-ąją visame pasaulyje minimą Tarptautinę aludarių dieną su trenksmu minėti ir Kaune.

„Tai mūsų dovana bei padėka Kaunui ir kauniečiams už ištikimybę. Esame mėgstami, mylimi, todėl jaučiame atsakomybę prieš savo auditoriją ir norime žmonėms atsakyti tuo pačiu. Taigi jau tradiciškai profesinę dieną švenčiame drauge su visais, kurie neabejingi „Volfas Engelman“ vardui. Tikime, kad antrus metus organizuojamas renginys ilgainiui išaugs iki tikro didelio aludarystės festivalio“, – sakė AB „Volfas Engelman“ marketingo vadovas Mantas Matukaitis.

Pernai į pirmąkart surengtą nemokamą šventę „Volfas Engelman“ sukvietė per pustrečio tūkstančio kauniečių, šėlusių koncerte su grupėmis „Sabor Latino“ ir „Biplan“. Apie du šimtai žmonių apsilankė ekskursijose po alaus bravorą, kuris jau 166 metus tęsia veiklą Kaune.

Aludarių diena / Organizatorių nuotr.

Šiemet renginys taip pat bus nemokamas, tad laukiama dar gausesnio publikos antplūdžio. Jau nuo 13 val. šventinę nuotaiką mieste skleis teatralizuota Tarptautinės aludarių dienos procesija. Šaukliai kvies į šventę, kuri 16 val. prasidės „Volfas Engelman“ bravoro prieigose, Kaunakiemio gatvėje.

Čia mušamųjų instrumentų ansamblis „Ritmas kitaip“ demonstruos savo drąsą grodami dideliame aukštyje ir priversdami suskambėti net didžiulius bravoro bokštus. Aludariai išmuš specialiai šiai progai sukurto gėrimo statinės kamštį.

„Siekiame, kad ši šventė sujungtų Senamiestį su Naujamiesčiu ir taptų naują tradiciją kuriančiu kultūriniu reiškiniu mūsų augančiame mieste. Kviesime svečius skaityti „laiškus“ iš viso pasaulio“, – šypteli renginio organizatoriai.

Programoje numatytos ekskursijos ir degustacijos, renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis pristatys specialų aukcioną, o šventės šeimininkai pristatys įspūdingą dailininkų sukurtą gatvės grafikos meno kūrinį.

Egidijus Sipavičius su grupe atvers „Alutekos“ duris ir užkurs kokteilių barą. Vėliau estafetę scenoje perims „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ ir galiausiai šventės kulminaciją liepsnų viražais numargins „Ugnies valdovai“.

Tarptautinė aludarių diena visame pasaulyje tradiciškai švenčiama liepos 18 dieną, minint šventojo Arnoldo vardadienį. Ši istorinė asmenybė laikoma aludarių globėju. Dar 612 metais į vyskupus įšventintas Austrijos kunigas puoselėjo savo gimtojo krašto alaus tradicijas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA