„Romuvos“ lauko kino sezono atidarymas: kauniečiai susibūrė prie „Žalgirio“ arenos | Kas vyksta Kaune

„Romuvos“ lauko kino sezono atidarymas: kauniečiai susibūrė prie „Žalgirio“ arenos

„Romuvos“ nuotr.

Antradienį atidarytas ketvirtasis „Romuvos“ lauko kino sezonas – po pirmojo kino seanso maloniais įspūdžiais dalinosi ir žiūrovai, ir organizatoriai.

[galerija kiek=”4″]

Nors prie „Žalgirio“ arenos susirinkusį gausų būrį žiūrovų džiugino ne itin vasariškas oras, tačiau ore tvyrojo jauki atmosfera, o žiūrovus džiugino naujausias Sean‘o Baker‘io filmas – jautri drama „Floridos projektas“.

„Atidaryti lauko kiną šiuo filmu pasirinkome neatsitiktinai – tai ypatingai vasariškas, ryškiausiomis spalvomis nupieštas, jautrus pasakojimas apie svajones. Filmo veikėjai tiesiog mėgaujasi vasaros malonumais – karštos vasaros dienos ir didelės ledų porcijos žiūrovą nukelia į tikrą vasaros pasaką. Toks ir yra šių metų programos sumanymas – džiaugtis pačiais vasariškiausiais filmais“, – apie programą pasakojo Kauno kino centro „Romuva“ kino programų koordinatorė Karolina Onusaitytė.

Po seanso žiūrovai dalijosi pačiais geriausiais įspūdžiais: „Lauko kine lankausi jau ne pirmą kartą – visuomet smagu čia praleisti vasaros vakarus su draugų kompanija ir geru kinu“, – džiaugėsi žiūrovė Rūta. „Šio vakaro filmas labai patiko – tikrai šilta istorija ir vizualiai gražus. Ruošiuosi atvykti pasižiūrėti dar kelis naujus filmus, kurių labai laukiau, bet kino teatre dar nespėjau pamatyti“, – pasakojo žiūrovas Saulius.

Visi šios savaitės seansai vyks prie Žalgirio arenos, o kitą savaitę kelsis į Panemunės šilą, prie Trijų mergelių tilto. Iš viso žiūrovų laukia keturios savaitės nuotaikingų ir saulėtų filmų. Artimiausi lauko kino seansai – gurmaniška dokumentika „Chaenas – ypač tyro aliejaus kraštas“, žiūrovų simpatijas pelnęs Marijos Kavtaradzės debiutinis filmas „Išgyventi vasarą“ bei ryški biografinė drama „Silvio“.

Lauko kino repertuarą bei seansų lokacijas rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA