„Vičiūnai“ plečia įmonių tinklą užsienyje: verslą plėtos Kaukazo regione | Kas vyksta Kaune

„Vičiūnai“ plečia įmonių tinklą užsienyje: verslą plėtos Kaukazo regione

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

„Vičiūnų grupė“ toliau plečia savo prekybos ir platinimo tinklą užsienyje – pernai įsteigtos atstovybės Prancūzijoje, Jungtinėje Karalystėje ir Kirgizistane, o prieš keletą savaičių nauja pardavimų bendrovė įkurta vienoje perspektyviausių Kaukazo regiono rinkų – Sakartvele. Planuojama, jog vietos įmonė padės sparčiau plėsti produkcijos asortimentą ir leis padvigubinti pardavimus.

Pranešime spaudai nurodoma, kad produkciją Sakartvelui Lietuvos bendrovė tiekia jau nuo 2007 m., „Viči“ gaminių čia įsigyti galima beveik 1500 prekybos vietų.

„Tai jau 20-oji valstybė, kurioje įsteigėme pardavimų įmonę. Strategija būti vidiniu rinkos žaidėju pasiteisina tiek rytuose, tiek vakaruose – tai leidžia užmegzti glaudesnį ryšį su prekybos partneriais, gyventi konkrečios rinkos ritmu ir efektyviai įvesti naujus vietos vartotojų poreikius atitinkančius gaminius“, – teigė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Pasak jo, bendrovė šiuo metu užima didžiąją dalį Kaukazo šalies surimio gaminių rinkos, tačiau dar nedidelę – kitų šaldytų ir atvėsintų žuvies produktų rinkos. Tad Tbilisyje veiksianti „Vichiunai Sakartvelo“ sustiprins bendradarbiavimą su vietos partneriais ir sutvirtins likusių „Viči“ gaminių pozicijas.

60 % lietuvių įmonės 2018-aisiais į Sakartvelą eksportuotos produkcijos sudarė būtent surimio produkcija.

„Vichiunai Sakartvelo“ / „Vičiūnai Group“ nuotr.

„Steigti įmonę Sakartvele nutarta priėjus etapą, kai tolesnei plėtrai būtina pardavimo kompanija su vietos profesionalais. Kartvelai pakankamai užsispyrę, itin stipriai savo pozicijos besilaikantys verslininkai, tad derybas su jais verčiau patikėti „Vichiunai Sakartvelo“ komandai, geriau išmanančiai kartvelų verslo, kultūros bei bendravimo su vietos platintojais subtilybes“, – teigė „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis.

Įmonei Tbilisyje vadovauja prieš tai šalyje „Vičiūnų grupei“ atstovavęs direktorius Daviti Khomeriki, šiuo metu jam talkina pora patyrusių pardavimo profesionalų. Netrukus planuojama komandą papildyti platinimo, reklamos bei veiklos analizės specialistais.

„Vichiunai Sakartvelo“ – 21-oji nuosava „Vičiūnų“ pardavimų įmonė užsienyje. Rytuose grupės atstovybės taip pat veikia Baltarusijoje, Rusijoje, Ukrainoje, Kazachstane ir Kirgizistane.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA