Nustebino Kauno pareigūnų elgesys: jie ne taip viską suprato | Kas vyksta Kaune

Nustebino Kauno pareigūnų elgesys: jie ne taip viską suprato

delfi.lt 2019/07/16 14:43
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Neseniai įvyko labai nemalonus įvykis. Kadangi mečiau rūkyti ir turiu keistą įprotį vis kažką laikyti rankoje, važiuodamas automobiliu laikiau rankoje telefoną (t.y. tiesiog sukiojau rankoje, kad pakeistų kitą blogą įprotį).

Sąžiningai prisipažinsiu, kad nekalbėjau, nerašiau SMS, nenaršiau internete ir t.t., tiesiog laikiau kaip eilinį daiktą. Pavyzdžiui, lyg laikyčiau vandens buteliuką ar automobilio registracijos liudijimą dėčiau į kitą vietą.

Tačiau Kaune, Taikos pr., mane sustabdė policijos pareigūnai. Priėjęs pareigūnas paklausė, ar žinau už ką esu sustabdytas? Iškart pasakiau, kad nesutinku. Paprašiau, jog tiksliai nurodytų pažeidimo laiką, kad komisijoje galėčiau pateikti telefono išklotines, kur matytųsi, jog tuo metu neskambinau. Taip pat paprašiau fiksuoti, kad automobilis yra naujesnio modelio ir jame veikia laisvų rankų sistema, todėl nereikia laikyti rankoje telefono. BET… telefoną laikiau.

Žinau, kad pats kaltas, bet nebūtu taip pikta, jei jis bent būtų buvęs įjungtas. Tiesiog klausimas, nuo kada policijos pareigūnas sugeba spręsti, ar rankoje iPad, ar plančetė, ar mobilus telefonas, ar kavos puodelis, ar piniginė? Tie žmonės turi 2-3 sekundes nuspręsti, kas yra laikoma: gal tai elektroninė cigaretė, nes jos prilygsta dydžiu ir naudojamos veido srityje.

Aš nekaltinu pareigūno, kuris mane nubaudė (reiks sumokėti 30 Eur, beje, čia tik pusė minimalios) . Ir vėl BET… Pareigūnui pasakiau, kad nesutiksiu su protokolu. Jam tai nelabai rūpėjo, tiesiog nuėjo į savo automobilį, liepęs man laukti savajame.

Atėjęs pareigūnas sąžiningai pasakė, kur mokėti pusę minimalios baudos, nes nesu baustas, bet jei aš atsisakau, iš karto įspėjo, jog komisijos posėdyje, kuris yra skiriamas iš karto (man paskirta data liepos 18 d.) sprendimas bus maksimali bauda t. y. 90 Eur ir 1 mėnesio teisės vairuoti atėmimas.

Norint, kad tai būtų paviešinta, negaliu įvardinti to pareigūno, kuris man skyrė baudą, vardo. Aš sutikau su jo sąlygomis, nes nenorėjau valstybės biudžeto papildyti už pareigūno įžeidimą. Be to, turiu mažą vaiką, kurio per tokį pareigūną negalėčiau vežti į darželį, ir pats vykti į darbą.

Galbūt kažkuris valdininkas perskaitys ir pradės galvoti, jog bet koks daiktas (neišprususio pareigūno akimis) gali žmonėms kainuoti nuo 30 iki 90 Eur su teisės vairuoti atėmimu mėnesiui.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA