Šalia stadiono Kaune už keliolika milijonų eurų iškils naujas pastatas | Kas vyksta Kaune

Šalia stadiono Kaune už keliolika milijonų eurų iškils naujas pastatas

BNS 2019/07/16 13:08
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno savivaldybė paskelbė architektūrinį konkursą 14,3 mln. eurų vertės lengvosios atletikos maniežui projektuoti. Pastatą ketinama statyti dabartinės treniruočių aikštelės vietoje prie rekonstruojamo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono.

Pastatas turėtų iškilti šalia Ąžuolyno, tarp rekonstruojamo S. Dariaus ir S. Girėno stadiono ir Lietuvos sporto universiteto. „Profesionalų sportininkų ir mėgėjų poreikius patenkinti miestas ketina suprojektuodamas ir pastatydamas naują, šiuolaikišką, funkcionalų, draugišką aplinkai lengvosios atletikos maniežą su požemine automobilių saugykla“, – rašoma konkurso dokumentuose.

Pasak savivaldybės, tokiu būdu bus suformuotas pilnas sporto ir kultūros kompleksas, kuris turėtų tapti „viena svarbiausių vietų sportui ir kultūrai ne tik Kaune, bet ir visoje Lietuvoje“.

Šiuo metu vietoje, kur yra numatytas maniežas, yra lengvosios atletikos treniruočių aikštelė, tačiau ja sportininkai naudotis gali tik vasarą.

Architektūrinis konkursas vyks iki spalio pradžios. Pirmųjų trijų konkurso vietų laimėtojams bus skiriamos atitinkamai 10, 7 ir 4 tūkst. eurų premijos.

Šalia bus projektuojama apie 14 metrų aukščio automobilių saugykla, kurioje tilps 140 transporto priemonių, numatyta, kad ji galėtų būti naudojama visai sporto komplekso veiklai.

Planuojama, kad Lengvosios atletikos manieže galėtų sportuoti apie 500 lengvaatlečių ir treniruotųsi futbolininkai, krepšininkai, regbininkai, tenisininkai. Kiekvieną dieną jame galėtų lankytis apie 700 žmonių.

Šio maniežo statybos buvo suplanuotos drauge su šalia esančių sporto halės bei stadiono rekonstrukcija. Kauno sporto halę už 9,3 mln. eurų sporto halę rekonstruoja bendrovė „Versina“. Darbus numatyta baigti iki 2020 metų vasaros.

S. Dariaus ir S. Girėno stadioną už 34,95 mln. eurų rekonstruoja Turkijos statybų bendrovė „Kayi Construction“. Darbus planuojama baigti 2020 metų pavasarį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA