Vasaros atostogų idėja kauniečiams: tiesioginiai skrydžiai į Bulgariją | Kas vyksta Kaune

Vasaros atostogų idėja kauniečiams: tiesioginiai skrydžiai į Bulgariją

Asociatyvi / „Itaka Lietuva“ nuotr.

Poilsinių kelionių planavimas – užduotis ne iš lengvųjų. Vien pagrindiniai kriterijai – vieta, trukmė, kaina bei komfortas – atima nemažai laiko renkantis iš galimų variantų. Kelionių organizatorius „Itaka“ iki rugsėjo 3 dienos vykdo užsakomuosius skrydžius iš Kauno oro uosto ir vis daugiau kauniečių vilioja rinktis būtent šią atostogų kryptį su turininga programa vaikams bei suaugusiems.

„Atostogos Bulgarijoje daugeliu aspektų nenusileidžia kitoms populiarioms vasariškų kelionių galimybėms. Konkurencinga kaina, vyraujančios palankios oro sąlygos, vaizdingas kraštovaizdis, plačios galimybės aktyviam laisvalaikiui ir komfortiškos sąlygos pasyvesniam poilsiui – tai tik keletas privalumų, kuriuos vertina klientai, vis dažniau atrandantys atostogas šioje šalyje“, – tikina bendrovės „Itaka Lietuva“ pardavimų vadovė Daiva Strumskienė.

Poilsis šeimai ir ne tik

Bulgarija – itin dažnas šeimų su vaikais pasirinkimas. Juolab kad skrydžiai iš Kauno į Varną neprailgsta ir trunka kiek daugiau kaip dvi valandas. Ne mažiau svarbu ir palankus kainos bei kokybės santykis, o taip pat dominuojantis šiltas, švelnus klimatas.

Dauguma čia veikiančių viešbučių puikiai pritaikyti aktyviam poilsiui, kad kiekvienas rastų sau tinkamų pramogų pagal individualius pomėgius. Vienas populiariausių „Itaka Lietuva“ keliautojų tarpe – daugiau kaip keturiomis žvaigždutėmis vertinamas viešbutis „Topola Skies“.

Lietuviškai kalbantis animatorius su nuotykių kupina programa „Hotel Transylwania 3“ užtikrina smagų laisvalaikį ir atrakcijas mažiesiems keliautojams. Jų laukia pernai įrengtas vandens parkas su čiuožyklomis, dirbtinėmis bangomis ir pilimi, pramoginiai renginiai bei įdomios edukacinės veiklos.

Atostogos Bulgarijoje / „Itaka Lietuva“ nuotr.

Tuo metu suaugusieji gali mėgautis saule lepinančiu oru Juodosios jūros pakrantėje, atpalaiduojančiomis SPA procedūromis ir kita gausia poilsio, sporto bei aktyvaus laisvalaikio infrastruktūra. Netoliese – 3 golfo aikštynai.

Tokį kompleksinį poilsį siūlo „Topola Skies“, iškilęs ant uolos, netoli Topolos ir Kavarnos turistinių vietovių bei įspūdingo Kaliakros pusiasalio. Abejingų nepalieka iš terasų ar vadinamojo „bekraščio“ baseino atsiverianti vaizdinga panorama į jūrą ir gražius paplūdimius. Čia veikiantis „Itaka“ draugų klubas – tarsi papildomas garantas, kad poilsiautojai iš atostogų parsiveš daug autentiškų įspūdžių bei emocijų.

Vilioja patraukli kaina

Ieškantiems aktyvesnių pramogų ar galbūt naktinio gyvenimo D. Strumskienė rekomenduoja rinktis viešbučius arčiau Varnos miesto ar Auksinių smilčių kurorto: „Kalbant apie Auksines kopas, tai vienas populiariausių kurortų Bulgarijoje. Jo paplūdimys yra pripažintas švariausiu visoje šalyje ir yra gavęs tarptautinį „Mėlynosios vėliavos“ apdovanojimą už nepriekaištingą ekologinę būklę. Tačiau tai netrukdo būti ir vienu judriausių bei aktyviausių kurortų.“

Pasak pašnekovės, čia gausu kavinių, parduotuvių, naktinių klubų, restoranų ir kitų vietų laisvalaikiui. Veikiausiai dėl to viešbučius Auksinių smilčių centre pamėgusios jaunimo kompanijos, norinčios suderinti gero paplūdimio ir aktyvaus kurorto privalumus už patrauklias kainas.

„Pastaruoju metu poilsinės kelionės į Bulgariją iš Lietuvos ypatingai populiarėja, keliautojų skaičius nuolat auga. Tokį pasirinkimą lemia objektyvios priežastys: vasaros sezonu tiek Turkijos, tiek Graikijos viešbučiai dažnai kainuoja ženkliai brangiau nei Bulgarijoje. Apklausos ir rinkos tyrimai rodo, kad didžioji dalis lietuvių, planuodami atostogas svetur, yra linkę išleisti vidutiniškai apie 500 eurų asmeniui, o už panašią sumą tikrai galima rasti puikių kelionės pasiūlymų šioje Balkanų šalyje“, – pasakoja „ITAKA Lietuva“ atstovė D. Strumskienė.

Kelionių organizatoriai pastebi tendenciją, kad šią kryptį vis dažniau renkasi ne vien lietuviai, bet ir keliautojai iš kitų Vakarų Europos šalių. Jų srautas į Bulgariją kasmet vis sparčiau auga.

Turistų pamėgtos vietos

Norintieji iš arčiau pažinti šalies kraštovaizdį, netoliese gali aplankyti Kaliakros iškyšulį. Šis 2 km į Juodąją jūrą nutįsęs ir apie 70 metrų virš bangų iškilęs siauras ruožas laikomas viena gražiausių vietų Bulgarijoje. Kadaise čia miestus buvo įkūrę graikai ir romėnai, tad iki šiol galima pasižvalgyti po išlikusius jų griuvėsius, o tikru desertu atvykėlių akims taps jūroje pasirodę delfinai. Tiesa, jų pasisveikinimą geriau stebėti pro žiūronus.

Atostogos Bulgarijoje / „Itaka Lietuva“ nuotr.

Čia pat ir kitas turistų pamėgtas bei dažnai lankomas objektas – išskirtiniu peizažu akį traukiantis, Juodosios jūros perlu neretai tituluojamas Balčiko kurortas.

Mėgstantieji nukeliauti į atokesnes vietoves turėtų aplankyti rytinėje Bulgarijos dalyje stūksantį senovinį Nesebaro miestą, traukiantį turistus iš viso pasaulio savo unikaliu istoriniu senamiesčiu, puikiai išsilaikiusiais viduramžiškos architektūros statiniais ir aukso spalvos smėlio paplūdimiais.

Vienas Bulgarijos simbolių – rožė. Greta Kazanlyko miesto tarp dviejų upių slėnių įsispraudęs Rožių slėnis (bulg. Rozova dolina) stebina svečius nesuskaičiuojama galybe ryškiaspalvių žiedų ir jau senokai tapo savotiška šios šalies turizmo ikona.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA