Vykdant darbus Kaune, iš priekabos pasipylė stipri rūgštis | Kas vyksta Kaune

Vykdant darbus Kaune, iš priekabos pasipylė stipri rūgštis

Kas vyksta Kaune nuotr.

Liepos 16 d. apie 16.21 val. gautas pranešimas, jog Kaune, Veiverių pl. esančios įmonės teritorijoje, vykdant krovimo darbus iš vilkiko buvo pažeista 900 litrų talpa.

Kaip pranešė Kauno apskrities vyriausias policijos komisariatas, iš priekabos teka skystis, galimai azoto rūgštis. Šiuo metu įvykio vietoje dirba priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, policijos, aplinkos apsaugos pareigūnai, taip pat įvykio vietoje yra greitosios medicinos pagalbos darbuotojai.

Tuo tarpu Bendrasis pagalbos centras patikslino, kad incidentas vyko Veiverių g. 150, Kaune veikiančioje įmonėje bei pridūrė, kad informacija gavo kiek anksčiau, apie 15.40 val. DELFI duomenimis, pasirodo, kad azoto rūgštis teka logistikos paslaugas teikiančios „Autosabina“ įmonės teritorijoje. Įvykio vieta aptverta 100 m spindulio, evakuoti darbuotojai.

15min žiniomis, nelaimės vietoje esantys žmonės jaučia gerklės perštėjimą.

Interneto šaltinių duomenimis, azoto rūgštis – stiprus nuodingas neorganinis junginys, sukeliantis koroziją, odos nudegimus. Net nuo mažos koncentracijos tirpalų oda kuriam laikui pagelsta, todėl reikia imtis papildomų atsargumo priemonių dirbant su šia medžiaga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA