Kaune vėl padvelkė reorganizacijos vėjai | Kas vyksta Kaune

Kaune vėl padvelkė reorganizacijos vėjai

Kaunas.lt nuotr.

Mažiau administracinio aparato ir su tuo susijusių išlaidų – daugiau dėmesio bei lėšų tiesioginiam darbui auginant stiprius talentus sporte. Tokius tikslus sako kelianti Kauno miesto savivaldybė, planuojanti reorganizuoti ir į vieną juridinį vienetą apjungti sporto mokyklas „Gaja“ ir „Tauras“.

Kaip nurodoma Kauno savivaldybės pranešime žiniasklaidai, įgyvendinti pokyčiai leis užtikrinti kokybiškesnes treniruotes ir efektyvų šių procesų valdymą. Be to, įsigaliojus Lietuvos futbolo federacijos sprendimui, permainos tampa neišvengiamos, kad Kauno jaunieji futbolininkai galėtų toliau varžytis pagrindinėse šalies jaunimo pirmenybėse.

Kauno miesto savivaldybės taryba artimiausiame posėdyje spręs dėl Kauno sporto mokyklos „Tauras“ reorganizavimo iki kitų metų kovo mėnesio prijungiant ją prie sporto mokyklos „Gaja“. Toks dviejų įstaigų suvienijimas padėtų racionaliau valdyti abiejų įstaigų turimus išteklius ir tikslingiau naudoti sportui skiriamas lėšas bei patalpas.

„Plėtodami sporto kultūrą ir kokybę mieste, drauge turime auginti ir tuo besirūpinančias organizacijas. Apjungus įstaigas, atitinkamai sumažėtų administracijos, bet gerėtų tiesiogiai už sportinius rezultatus atsakingų trenerių darbo sąlygos, o drauge ir treniruočių kokybė mūsų sportininkams. Turime sekti šiuolaikinėmis tendencijomis, kuomet profesionali ir kompetentinga vadyba leidžia efektyviai valdyti dideles sporto organizacijas.

Kaune matome puikų „Žalgirio“ pavyzdį, kaip nuolat stiprėjantis krepšinio klubas savo pajėgas skiria ir futbolo bei regbio komandų valdymui. Prestižiniuose pasaulio klubuose įvairios sporto šakos plėtojamos vadinamuoju „piramidės“ principu, kuomet jaunieji talentai nuo mažumės ugdomi elitinėms komandoms giminingose organizacijose. Kaune tai jau pasiteisino krepšinyje, tad atėjo metas ir futbolui“, – pranešime cituojamas Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

Pasak jo, vykstant juridinėms permainoms, sporto mokyklų auklėtiniai galės sėkmingai ir nepertraukiamai tęsti treniruotes bei kitus susijusius sportinius procesus be papildomų trukdžių.

Kauno sporto mokykloje „Gaja“ užsiėmimus lanko 1175 sportininkai. Čia plėtojama per dešimt skirtingų sporto šakų: boksas, dziudo, taekvondo, fechtavimas, orientavimosi sportas, badmintonas, dviračių sportas, graikų-romėnų imtynės, laisvosios imtynės, stalo tenisas, sunkioji atletika, šachmatai, šaškės, šaudymas ir šaudymas iš lanko. Tuo metu „Tauro“ mokykloje yra 879 auklėtiniai. Didžioji jų dalis lanko futbolo treniruotes, kiti – regbio, rankinio, beisbolo ir žolės riedulio.

Iki šiol Kauno sporto mokykla „Tauras“ turi daugiausia komandų iš visų šalyje veikiančių sporto organizacijų, dalyvaujančių Elitinės jaunių lygos futbolo čempionate. Šių metų kovą Lietuvos futbolo federacija priėmė sprendimą leisti čia dalyvauti tik tiems viešiesiems ir privatiems juridiniams asmenims, kurių dalis steigėjų ir dalyvių yra privatūs fiziniai ar juridiniai asmenys.

Taigi jei Kaunas nesiimtų pokyčių ir savivaldybė toliau liktų vieninteliu sporto mokyklos „Tauras“ steigėju bei dalininku, jos auklėtiniai jau nuo kitų metų esą netektų galimybės kelti savo meistriškumą pagrindinėse šalies jaunių pirmenybėse. Atsižvelgiant į tai, siūloma futbolą Kaune plėtoti ne biudžetinėje sporto įstaigoje, o VšĮ „Kauno Žalgirio“ futbolo akademijoje, kurios dalininkais drauge su Kauno miesto savivaldybe yra ir viešoji įstaiga Futbolo klubas „Kauno Žalgiris“.

Po reorganizavimo veiksianti Kauno sporto mokykla „Gaja“ ir toliau įgyvendins sporto šakų vystymo planus bei programas, užtikrins kokybišką sportininkų rengimą siekiant vis aukštesnių rezultatų. Taip pat šiai biudžetinei įstaigai bus pavesta plėtoti kūno kultūrą ir sportą, organizuoti sporto žaidynes, renginius vaikams, jaunimui ir suaugusiesiems, prisidėti prie renginių žmonėms su negalia.

Kaunas jau ne kartą įsitikino, kad biudžetinių įstaigų optimizavimas duoda apčiuopiamų rezultatų. Miestas, skelbia savivaldybė, kasmet sutaupo ne vieną milijoną eurų per paskutinius kelerius metus apjungęs visų biudžetinių įstaigų buhalterinę apskaitą, o taip pat ir visas miesto poliklinikas bei tris slaugos ligonines reorganizavęs į didesnius, sėkmingai valdomus juridinius vienetus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA