Kauno rajone susirinkę „valstiečiai“ balsavo dėl pasitikėjimo R. Karbauskiu | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone susirinkę „valstiečiai“ balsavo dėl pasitikėjimo R. Karbauskiu

BNS 2019/07/15 18:32

Į posėdį Kauno rajone susirinkę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos nariai pirmadienį slaptu balsavime pareiškė pasitikėjimą partijos pirmininku Ramūnu Karbauskiu. „Valstiečių“ taryba pirmadienį taip pat aptaria praėjusių rinkimų rezultatus ir būsimus rinkimus.

Už pasitikėjimą R. Karbauskiu balsavo 65 partiečiai, nepasitikėjimą pareiškė 11 politikų. Vienas biuletenis buvo sugadintas, o trys „valstiečiai“ per balsavimą susilaikė, pranešė R. Karbauskio atstovė Dalia Vencevičienė.

„Pasitikėjimas išreikštas, aš manau, kad aš to pasitikėjimo nusipelniau – aš taip galvoju“, – po posėdžio žurnalistams sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasitikrinti pasitikėjimą R. Karbauskis žadėjo po šiemet vykusių rinkimų. Gegužę vykusiuose prezidento rinkimuose „valstiečių“ kandidatas Saulius Skvernelis liko trečias. Kovą savivaldos rinkimuose pagal mandatų skaičių partija taip pat liko trečia po konservatorių ir socialdemokratų.

Europos Parlamento rinkimuose „valstiečiai“ irgi liko treti pagal balsų skaičių, iškovojo du mandatus. R. Karbauskis prieš minėtus balsavimus buvo žadėjęs laimėti visus trejus rinkimus, o nesėkmės atveju trauktis iš valdžios.

Kaip primena DELFI, pirmadienį Kauno rajone posėdžiavusi Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos taryba kalbėjosi apie praėjusius rinkimus, koalicinę sutartį ir būsimus rinkimus. Posėdžio programoje taip pat buvo numatyta aptarti pasirengimą 2020 m. rinkimams į Seimą.

Artimiausi partijos laukiantys rinkimai – į atsilaisvinusias Seimo narių vietas rugsėjo 8 dieną. Žiemgalos apygardoje LVŽS kartu su Centro partija kelia buvusios laidų vedėjos Rūtos Janutienės, Žirmūnų apygardoje – parlamentarės Astos Kubilienės padėjėjos Vilmos Galdikės, o Gargždų apygardoje – Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos nario, buvusio Seimo nario Broniaus Markausko patarėjo Raimundo Daubario kandidatūras.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA