Prie aukščiausio Lietuvoje apžvalgos bokšto plūsta žmonės: kiek laukia, kad užliptų į viršų? | Kas vyksta Kaune

Prie aukščiausio Lietuvoje apžvalgos bokšto plūsta žmonės: kiek laukia, kad užliptų į viršų?

V. Pilkausko nuotr.

Liepos 12 d. Birštone lankytojams atvėrus aukščiausią šalyse apžvalgos bokštą, naujasis objektas akimirksniu tapo didžiuliu traukos centru. Kad nuo 45 m aukštyje esančios apžvalgos aikštelės pasigrožėtų Nemuno kilpų panorama, žmonės eilėse stovi ir po porą valandų.

[galerija kiek=”4″]

Nors gamtos ir puikių vaizdų mylėtojai ketvirtadienį pristatant bokštą buvo įspėti, kad čia verta atvažiuoti kiek vėliau, visų geriausia – darbo dienomis, tačiau vos atidarius objektą į Birštoną sugužėjo būriai laukti nė kiek nenusiteikusių tautiečių.

Tiesa, atvykus prie Nemuno kilpų regioniniame parke pastatyto bokšto, palūkėti nekantruoliams teko didelėje eilėje. Kai kurie čia sekmadienį prastovėjo ir dvi valandas, o priklausomai nuo kintančių lankytojų srautų, „Kas vyksta Kaune“ duomenimis, mindžikuoti reikia apie valandą.

„Eilutė kaip prie Eifelio bokšto“, – socialiniuose tinkluose pokštavo aplankiusieji bokštą. Kiti juokėsi, kad panašiai žmonių būna per „Lidl“ atidarymus ar priespaudos laikais rikiuodavosi prie deficitinių produktų.

„Birštono apžvalgos bokšto“ „Facebook“ puslapio administratoriai priminė, kad kiekvienas turi pasirinkimą – pastovėti eilėje valandą ir pamatyti Nemuno panoramą dabar arba keliauti vėliau, kai srautai normalizuosis. Taip pat rekomenduojama bokštą „šturmuoti“ ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis, kuomet tikimasi mažesnio lankytojų srauto.

Tuo metu, „Kas vyksta Kaune“ žiniomis, ir pats Birštonas dėl naujojo objekto pilnutėlis žmonių. Kavinėse sunku berasti laisvą staliuką, kurorte tikras keliautų antplūdis.

Primename, kad aukščiausio Lietuvoje statusą perėmęs bokštas visuomenei pristatytas liepos 11 d., o duris lankytojams atvėrė liepos 12 d. Bokštas pastatytas Nemuno kilpų regioniniame parke ant Škėvonių gūburio, tad pakilus 45 m iki bokšto apžvalgos aikštelės, lankytojai iš tiesų atsiduria 137 m virš jūros lygio.

[susije_video kurie=””]

Viso bokšto aukštis, kaip rašyta anksčiau, siekia 51 m, kylant į bokštą įrengtos šešios atokvėpio vietos. Tvirta metalinė bokšto konstrukcija dekoruota maumedžio plokštėmis, o trikampiai langeliai – tarsi raštai, naudojami medžio drožyboje. Bokštas – keturkampis lygiasienis su ažūriniu stogeliu tęsia lietuvių gynybinės architektūros tradiciją, primena senųjų medinių pilių bokštų formą ir siejasi su vėlyvesne bažnyčių varpinių architektūra.

Iki šiol Nemuno kilpų kraštovaizdis buvo matomas tik pakilus oro balionu, parasparniu arba nuotraukose. Aukščiausias Lietuvos apžvalgos bokštas lankytojams atviras kasdien nuo 7 val. iki 22 val., naktį jis bus uždaromas. Siekiant užtikrinti lankytojų saugumą, pirmosiomis dienomis lankytojų srautai bus reguliuojami, nes vienu metu bokšte gali būti ne daugiau kaip 40 žmonių. Plačiau apie privažiavimo maršrutus ir bokšto lankymą skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA