E. Dragūno namuose – netikėta policijos krata | Kas vyksta Kaune

E. Dragūno namuose – netikėta policijos krata

delfi.lt 2019/07/12 13:14
DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Penktadienio rytą Egidijus Dragūnas bei jo mylimoji, modelis Kotryna Kozlovaitė pradėjo neramiai. Į Selo namų duris Vilniuje pasibeldė pareigūnai ir ėmė atlikinėti kratas.

Į įvykio vietą pirmieji nuskubėję DELFI žurnalistai pamatė sujudimą – kieme ir namuose buvo neuniformuoti pareigūnai, vėliau atvyko ir du policijos automobiliai, policininkai apsupo namą.

Tiek pats chalatu apsirengęs Selas, tiek K. Kozlovaitė trumpam išeidavo į kiemą, vėliau E. Dragūnas pareigūnų buvo palydėtas link automobilio, iš kurio paėmė dokumentus.

Pareigūnai akylai saugo įėjimą į kiemą ir žurnalistų artyn neprileidžia teigdami, jog to nenori pats atlikėjas. DELFI kol kas pavyko išsiaiškinti tik tiek, kad kratos vykdomos Vilniaus apskrities VPK Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pavedimu.

DELFI šaltiniai patvirtino, jog kratos vykdomos net dėl kelių Baudžiamojo kodekso straipsnių – galimo turto iššvaistymo, galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, galimo dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu.

DELFI šaltinių teigimu, krata E. Dragūno namuose atliekama dar prieš dvejus metus pradėtame ikiteisminiame tyrime – tuo metu atlikėjui buvo pareikšti įtarimai dėl esą neteisėto praturtėjimo, kai pas Selą buvo rasta ir paimta beveik 90 tūkst. eurų.

Šis tyrimas yra siejamas su atlikėjo įkurta ir vadojama viešąja įstaiga – Egidijaus Dragūno labdaros fondas. Daugiau kaip prieš 8 metus fondas buvo įregistruotas Zarasų rajone.

Tai jau ne pirmoji krata, kurią šiame ikiteisminiame tyrime atliko policijos pareigūnai – anksčiau jie krėtė atlikėjo namus, kai šis dar gyveno privačiame kotedže.

Leidimą E. Dragūno namuose išdavė ikiteisminio tyrimo teisėjas, gavęs tyrimą kontroliuojančio prokuroro teikimą – dokumente teigiama, kad atlikėjas gali turėti tyrimui svarbių dokumentų.

DELFI apie 13.20 val. pranešė, kad maždaug po valandos, kurią pareigūnai ir būsto šeimininkas praleido namo viduje, dainininkas išėjo, sėdosi į savo advokato vairuojamą automobilį bei lydimas pareigūnų buvo išvežtas į apklausas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA