Kauno startuolis „iDenfy“: sėkmę lėmė gebėjimas laiku išgirsti rinkos poreikius | Kas vyksta Kaune

Kauno startuolis „iDenfy“: sėkmę lėmė gebėjimas laiku išgirsti rinkos poreikius

Asociatyvi / Kaunas.lt nuotr.

„Mes jauni, veržlūs ir lankstūs, iki ausų įsimylėję savo įmonę bei kuriamą produktą. Kol konkurentai koncentruojasi tik į paslaugos pardavimus, mes dirbame prie produkto kokybės ir savo paslaugą tobuliname taip, kad klientai patys ateitų pirkti ir mus rekomenduotų,“ – apie sėkmingą startuolį „iDenfy“ pasakoja klientų aptarnavimo ir sėkmės vadovė Greta Makarevičiūtė.

Ir išties, vos prieš dvejus metus Kaune startavusi UAB „Identifikaciniai projektai“ šiandien jau ne tik turi subūrusi solidžią technologijų profesionalų komandą, dešimtimis skaičiuoja klientus, bet ir apdovanota „Kauno startuolio“ nominacijoje Kauno augančio verslo apdovanojimuose „K.A.V.A. 2019“ – už sukurtą unikalią ir startui pasaulinėje rinkoje paruoštą, dirbtiniu intelektu paremtą asmens tapatybės patvirtinimo nuotoliniu būdu technologiją „iDenfy“.

Kas tai yra „iDenfy“?

„iDenfy“ – automatizuotą 24/7 nuotolinio tapatybės patvirtinimo paslaugą B2B rinkoje teikiantis startuolis. Pagrindinė startuolio idėja – teikiama dirbtiniu intelektu grįsta asmens tapatybės patvirtinimo paslauga, veikianti visur ir visada, nepriklausomai nuo laiko ir vietos.

Norėdami pasiekti platesnę auditoriją, jau pradedame teikti 24/7 klientų palaikymo paslaugą, o tai reiškia, kad galime aptarnauti visas pasaulio šalis bei klientus, nesvarbu, kurioje šalyje ar laiko zonoje partneriai ir vartotojai bebūtų. Galime bendrauti su kiekvienu klientu ir padėti sėkmingai atlikti identifikaciją – tad nepaleidžiame nei vieno, kol sėkmingai neužbaigiamas identifikacijos procesas.

Kas yra jūsų klientai ir didžiausi konkurentai?

Tikslinė mūsų auditorija yra FinTech įmonės, skolinimo ir dalijimosi platformos, kripto valiutų projektai, lažybų ir azartinių žaidimų sektorius.

Konkurentai išsibarstę visame pasaulyje: pavyzdžiui, JAV įmonė „Jumio“, Estijoje „Veriff“ arba Jungtinėje Karalystėje „Onfido“. Lietuvoje taip pat yra įmonių, teikiančių panašią paslaugą, tačiau mes labiau stebime ir varžomės su stipriausiais užsienio konkurentais.

Kokių sėkmingų sutapimų, atsitikimų būta „iDenfy“ atsiradimo istorijoje?

Pirminė „iDenfy“ kūrėjų idėja buvo apsaugoti įmones, gaunančias mokėjimus iš svetimų, dažniausia vogtų banko kortelių, todėl mintis buvo pasiūlyti įmonėms paslaugą, kuri skenuotų mokėtojo asmens dokumentą, nustatytų jų buvimo vietą, patikrintų IP adresą, atliktų soc. tinklų patikrą ir pan. Vis dėlto, apklausę kelis potencialius partnerius, supratome, kad šiai dienai toks produktas didelės paklausos Lietuvoje neturi. Kita vertus, iš apklaustų klientų sužinojome, kad netrukus šalyje keisis įstatymas, reguliuojantis žmonių identifikavimą nuotoliniu būdu – ir štai čia, patobulinę savo paslaugą, galėtume tapti itin paklausūs.

Kadangi dokumento skenavimo paslaugą jau turėjome, tereikėjo pridėti veido sutapatinimo funkciją – ir taip pasitikome naujai priimtą įstatymą su kur kas paklausesniu produktu. Tad mūsų šuolį į sėkmę lėmė ne tik technologiškai gerai paruoštas produktas, bet ir gebėjimas laiku išgirsti rinkos poreikius, juos įvertinti ir operatyviai prisitaikyti, efektyviai sprendžiant verslui tenkančius iššūkius.

Kokius tikslus esate užsibrėžę trumpuoju laikotarpiu – ir kokius ilguoju?

Kadangi produktas galutinai paruoštas tarptautiniam naudojimui, šiuo metu optimizuojame pardavimo kanalus bei procesus, kad jie kuo efektyviau koreliuotų su marketingo kampanija.

Ilguoju laikotarpiu siekiame tapti tarptautine platforma, dirbančia ir teikiančia paslaugas asmenų identifikavimo ir apsaugos nuo pinigų plovimo srityse.

Kokie žmonės stovi už „iDenfy“?

„iDenfy“ kolektyvas – itin jaunas. Dauguma įmonės darbuotojų yra įvairių IT sričių specialistai, didžioji dalis – Kauno technologijos universiteto (KTU) studentai ir absolventai. Savaime suprantama, „iDenfy“ neapsieina ir be žmonių, dirbančių pardavimų, žmogiškųjų išteklių valdymo srityse.

Prie įmonę pradėjusių dviejų vaikystės draugų – Gedimino Ratkevičiaus ir Domanto Čiuldės – vėliau prisijungė trečiasis, Laimonas Sutkus, tapęs mūsų technologijų vadovu (CTO). Tai ir buvo pirmasis įmonės branduolys, apie kurį būrėsi kiti darbuotojai. Šiuo metu tiek vadovų komanda, tiek visa įmonė gerokai prasiplėtė – atsirado naujų įgūdžių ir kompetencijų reikalaujančių pareigų.

Daugiausiai „iDenfy“ įmonėje dirbo 22 darbuotojai – laikotarpiu, kai maksimalus dėmesys buvo skirtas greitam technologijos paruošimui tarptautinei plėtrai. Šiuo metu „iDenfy“ dirba 16 darbuotojų ir daugeliui mūsų tai yra pagrindinė ir nuolatinė veikla, prie kurios praleidžiame gerokai daugiau nei 8 darbo valandas per dieną.

Kaunas – kaip startuolio atsiradimo ir vystymo vieta: kiek miestas buvo palankus jūsų produkto kūrimui?

Daug pasako jau vien tai, kad mūsų įmonė įsikūrė Kauno mokslo ir technologijų parke: kurdami ir diegdami naujausias technologijas, glaudžiai bendradarbiaujame su KTU mokslininkais, dirbančiais susijusiose srityse.

Kadangi visi mūsų IT darbuotojai yra esami ar buvę KTU studentai, siekiame didinti kauniečių programuotojų kompetencijas ir išlaikyti juos Kauno mieste. Neperdedant galima teigti, kad Kaunas padėjo sutelkti itin kompetentingą ir darbščią „iDenfy“ komandą, be kurios nebūtų įmanomi šio startuolio dabartiniai ir ateities rezultatai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA