Dėl autorių teisių pažeidimų blokuojama „Sputnik“ prieiga Lietuvoje | Kas vyksta Kaune

Dėl autorių teisių pažeidimų blokuojama „Sputnik“ prieiga Lietuvoje

BNS 2019/07/10 17:54
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) trečiadienį nusprendė, kad Rusijos naujienų agentūros „Sputnik“ lietuviškas portalas turi būti blokuojamas dėl autorių teisių pažeidimų.

Komisija kreipsis į teismą, kad šis įpareigotų interneto paslaugų tiekėjus panaikinti galimybę pasiekti portalą sputniknews.lt.

„Sputnik“ pasiekiamumas blokuojamas jiems be leidimo skelbus Lietuvos nacionalinio transliuotojo naujienų portalo lrt.lt publikacijas.

Posėdyje komisijos pirmininkas Mantas Martišius sakė, kad „Sputnik“ nereagavo į perspėjimus nenaudoti svetimo turinio.

„Interneto svetainės administracija nesiima jokių veiksmų, kad būtų pašalintas neteisėtai paskelbtas autorių teisių saugomas turinys“, – posėdyje sakė komisijos pirmininkas Mantas Martišius.

LRTK nustatė, kad portale neteisėtai buvo paskelbta beveik 1,5 tūkst. straipsnių, sakė komisijos ūkio subjektų veiklos priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Andrius Katinas.

M. Martišius tvirtino, kad jeigu „Sputnik“ pašalintų pažeidimus, galėtų kreiptis į komisiją dėl prieigos atstatymo.

LRTK atstovai sako, kad sprendimas nėra susijęs su „Sputnik“ skleidžiamu turiniu, bet Lietuvos žvalgyba pernai skelbė, jog šis portalas yra vienas Rusijos įrankių vykdyti informacinę politiką šalyje.

Anot žvalgybos, per portalą siekiama plėsti Rusijos įtaką Lietuvos informacinėje erdvėje, skleisti antivakarietiškas nuotaikas, formuoti Kremliui palankią viešąją nuomonę.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA