Dviguba šventė: V. Matijošaitis įteikė Kauno garbės piliečio regalijas | Kas vyksta Kaune

Dviguba šventė: V. Matijošaitis įteikė Kauno garbės piliečio regalijas

Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Trys dešimtys nusipelniusių kauniečių nuo 1991-ųjų buvo paskelbti Kauno miesto garbės piliečiais, o šiemet šios regalijos įteiktos mokslininkui, pirmajam atkurto Vytauto Didžiojo universiteto rektoriui ir žinomam visuomenės veikėjui Algirdui Antanui Avižieniui. Tradicinėje apdovanojimų ceremonijoje Valstybės dieną pagerbti ir kiti miesto vardą garsinantys kauniečiai.

Žmogus, kurį drąsiai galima laikyti viso gyvenimo mokymosi pavyzdžiu, savo pasiekimais stebinęs ne tik Kauną, Lietuvą, bet ir visą pasaulį. Pasaulinio garso mokslininkas, pasiekęs aukštumas asmeninėje karjeroje ir uoliai dalinęsis savo žiniomis su kitais. Tokiais žodžiais Valstybės dienos minėjime greta Kauno pilies pristatytas ir į sceną pakviestas VDU garbės profesorius A. A. Avižienis.

„Esate pavyzdys kiekvienam iš mūsų. Kaunui garbė savo bendruomenėje turėti tokių šviesulių“, – įteikdamas Kauno miesto garbės piliečio ženklą kalbėjo meras Visvaldas Matijošaitis.

Apdovanojimų ceremonija / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Pranešime spaudai rašoma, kad 86 metų A. A. Avižienio vardas Kauno miesto garbės piliečių gretose įrašytas greta tokių iškilių asmenybių, kaip Valdas Adamkus, Vytautas Landsbergis, Stasys Lozoraitis, kun. Ričardas Mikutavičius, Vladas Garastas, Arvydas Sabonis, Jūratė ir Česlovas Norvaišos, Liudas Mažylis, Šarūnas Jasikevičius ir kiti.

Festivalio „Operetė Kauno pilyje“ scenoje apdovanota ir daugiau pasižymėjusių kauniečių. 3-iojo laipsnio Santakos garbės ženklai įteikti liaudies šokio pedagogei, tautinių šokių ansamblių meno vadovei bei choreografei ir Lietuvos dainų ir šokių švenčių vyriausiajai baletmeisterei Margaritai Tomkevičiūtei ir Kauno kolegijos tautinių šokių kolektyvo „KauKas“ vadovui Kęstučiui Pušinaičiui.

Kauno miesto simboliu Tauriuko statulėle apdovanotas vienas „Pažaislio muzikos festivalio“ įkūrėjų ir ilgametis vadovas Jonas Gudzinevičius.

Apdovanojimų ceremonija / Kauno miesto savivaldybės nuotr.

Tauriuko statulėlės įteiktos ir trims drąsioms moterims. Kaunietės Violeta Bukmanienė, Jūratė Basevičienė ir Karolina Jakštaitė savo širdies gerumu dalinasi globodamos vaikus. Maža to, atsidavusios globėjos ryžosi dar vienai kilniai misijai atvirai pasidalindamos savo istorijomis ir aktyviai dalyvaudamos globos skatinimo kampanijoje „Tai buvo geriausias sprendimas mano gyvenime“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA