Kauno rajone planuojama tiesti naują dviračių taką | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone planuojama tiesti naują dviračių taką

Kauno r. sav. nuotr.

Gera žinia dviračių mėgėjams – Karmėlavos seniūnijoje, Kauno rajone, esantį Narėpų kaimą ir Kleboniškį planuojama sujungti dviračių taku. Šį klausimą praėjusią savaitę aptarė Kauno rajono savivaldybės ir Valstybinės miškų urėdijos atstovai.

Kaip nurodoma Kauno rajono savivaldybės pranešime, susitikimas įvyko Karmėlavos girininko Jono Mačiulio iniciatyva – jo valdose, Kleboniškio miške, ir turėtų nusidriekti dviratininkams skirta trasa. „Kadaise čia buvo pėsčiųjų takas, bet prieš kelis dešimtmečius nutiesta asfalto danga suaižėjo, jos būklė bloga“, – pastebėjo girininkas.

Kauno rajono meras Valerijus Makūnas įsitikinęs, kad per mišką nutiestas dviračių takas turėtų didelį pasisekimą. „Dviračių takai šiandien – ne prabanga, o būtinybė“, – tvirtino meras.

Susitikime dalyvavę Valstybinės miškų urėdijos direktoriaus pavaduotojas Valdas Kaubrė ir Kauno regioninio padalinio vadovas Mindaugas Petkevičius sakė, kad suvienijus miškininkų ir savivaldybės jėgas dviračių taką būtų galima įrengti jau šiemet.

Abi pusės sutarė pasirašyti jungtinės veiklos sutartį. Šalia planuojamo dviračių tako yra dujotiekio mazgas, todėl prisidėti prie infrastruktūros gerinimo bus pakviesta ir už dujų perdavimą atsakinga akcinė bendrovė „Amber Grid“. „Trise galima padaryti tris kartus daugiau ir tris kartus greičiau“, – šypsojosi V. Makūnas.

Kauno rajono savivaldybės ir Valstybinės miškų urėdijos atstovai aptarė dviračių tako tiesimo klausimus / Kauno r. sav. nuotr.

Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėjas Tautvydas Tamošiūnas paskaičiavo, kad 2 km. dviračių tako įrengimas galėtų kainuoti maždaug 146 tūkst. eurų.

Susitikime taip pat kalbėta apie galimybę rytiniame Raudondvario dvaro parko šlaite įrengti laiptus, nes nuo Nevėžio prieplaukos ateinantiems turistams tenka kopti nepatogiu ir nesaugiu taku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA