Kauno upes kviečiama užpildyti baidarėmis (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno upes kviečiama užpildyti baidarėmis (foto)

„Vandens turistų“ nuotraukos

Šių metų gegužės 1 d. jau ketvirtą kartą startavo VšĮ „Vandens turistai“ organizuojami baidarių žygiai Kauno upėmis – Nerimi, Nemunu ir Nevėžiu. Kauniečiai ir miesto svečiai yra kviečiami pažinti Kauną iš vandens, patirti nuotykių ir smagiai praleisti laiką ne tik su draugais, bet ir su visa šeima.

Pailgintas maršrutas Nemunu

Šioje kelionėje laukia ne tik nepamirštami įspūdžiai, bet ir naujas, prailgintas maršrutas Nemuno upe. Ankščiau jis tęsėsi iki Daugirdo prieplaukos, o šią vasarą trasa siekia 15 km ir driekiasi nuo Kauno hidroelektrinės iki buvusio naktinio klubo „Combo“ pastato.

„Trasa prailgėjo, nes Kaune vyksta daug atsinaujinimų ir miestas vis gražėja. Mes norime parodyti, kaip viskas keičiasi ir taip pat suteikti galimybę keliautojams pamatyti Nemuno ir Neries santaką bei visą senamiestį“, – savo sprendimą „Kas vyksta Kaune“ paaiškino viena iš žygių pagrindinių organizatorių Ovidija Undzėnaitė.

Prisiminimus taip pat saugos „Facebook“ galerijoje

Dar viena šių metų naujovė – saugomos nuotraukos „Facebook“ platformoje. „Vandens turistai“ įamžins keliautojų įspūdžius ir patalpins nuotraukas savo „Facebook“ paskyroje.

Šitaip jas bet kada bus galima pasižiūrėti ir prisiminti kelionės potyrius. Visos nuotraukos bus saugojamos vienoje vietoje, todėl turės labai paprastą priėjimą.

Trasos Nerimi ir Nemunu

Kaip ir praėjusiais metais, antradieniais baidarių žygiai vyks Nerimi. Žygis prasideda nuo Smiltynų I gyvenvietės, važiuojant link Lapių, ir baigiasi ties „Combo“ klubo pastatu. Trasą iš viso sudaro 13,6 km ir tai trunka apie 2.30 val. Su saugumo instruktažu ir inventoriaus paruošimu – 3 val.

Nemunu bus plaukiama ketvirtadieniais. Įveikti naująją, prailgėjusią trasą užtruks lygiai tiek pat kaip ir žygis Nerimi – 2.30 val., o su visu kitu pasiruošimu – 3 val. Abu žygiai prasideda 19 val., todėl puikiai tiks atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos ir ją užbaigti kitaip nei įprasta. „Vandens turistų“ organizuojama iniciatyva truks iki pat rugsėjo pabaigos ir abiem maršrutais bus galima mėgautis visą vasarą.

Žygis Raudondvaris–Kulautuva orientuotas į šeimas

Jau praėjusiais metais startavęs „Vandens turistų“ organizuojamas maršrutas Nevėžio ir Nemuno upėmis Raudondvaris–Kulautuva šiais metais vėl pasitiks keliautojus. Organizatoriai tikisi, kad ši kelionė bus paklausi tarp šeimų su mažamečiais vaikais. Jiems minėtos trasos baidarėse yra įrengtos specialios kėdutės, o atžaloms iki 6 metų plaukimas nieko nekainuoja.

Žygio pradžia – 14 val. ir plaukimo trasa parengta specialiai, atsižvelgiant į šeimų irklavimo tempą ir poreikius keliaujant su mažamečiais vaikais.

Galimybė įrengti kėdutes vaikams ir pritaikyti žygį pagal specialius šeimos poreikius yra ir kituose maršrutuose – Nemunu ar Nerimi, tačiau dėl šių pakeitimų su organizatoriais reikėtų susisiekti iš anksto.
Šis plaukimas vyksta ne kiekvieną sekmadieniais, todėl būtina sekti informaciją čia.

Atvykimas savu transportu

Negalintiems atvykti viešuoju transportu žygio organizatoriai suteikia galimybę savo automobilius palikti prie trasos finišo. Tokiu atveju pusvalandžiu ankščiau nei numatyta žygio pradžia tektų atvykti į trasos finišą, iš kurio automobilio vairuotojai bus vežami į trasos pradžią.

Tai taikoma visiems maršrutams, jei reikia ir telpa organizatoriai gali kartu pavežti ne tik vairuotoją, bet ir keleivius.

Suteikia galimybę plaukti nemokamai

Galimybė nemokėti už žygį bet kuriuo maršrutu galioja daugiavaikėms šeimoms, našlaičiams (su prižiūrinčiu asmeniu), negalią turintiems asmenims (su prižiūrinčiu asmeniu), vaikų globos namų auklėtiniams. Jei norite tuo pasinaudoti, plaukiantiems reikėtų susisiekti su organizatoriais – parašyti laišką adresu admin@vandensturistai.lt ir susitarti dėl laiko ir vietos.

Registracija į kitus, mokamus žygius vyksta „Vandens turistų“ socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Daugiau informacijos apie vietas, atstumus galima rasti „Vandens turistų“ „Facebook“ paskyroje, renginių sekcijoje ir oficialiame portale.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA