Kaunietės kritika viešajam transportui: kai kurie rajonai savaitgalį palikti likimo valiai | Kas vyksta Kaune

Kaunietės kritika viešajam transportui: kai kurie rajonai savaitgalį palikti likimo valiai

delfi.lt 2019/07/07 19:27
R. Tenio nuotr.

„Norėjau aptarti Kaune viešojo transporto grafikus savaitgaliais. Tie Kauno miesto rajonai, kur nenutiestos troleibusų linijos, ypač Šilainiai, savaitgaliais ir švenčių dienomis palikti Dievo valioje“, – pasakojimą apie viešojo transporto situaciją nedarbo dienomis pradeda kaunietė.

Iš Baltų prospekto, nuo Šilainių poliklinikos stotelės, savaitgaliais ir švenčių dienomis, tiesiog problematiška patekti į centrą ar kitus rajonus arba grįžti atgal, nes nevažiuoja 35, 17, 17G, 36 autobusų reisai. Palikti tik 23, 39 ir 34, bet ir šių grafikai praretinti. Vadinasi, jei tu neturi savo mašinos, tai tau ir važiuoti niekur nereikia.

Autobusų bilietai brangūs. Ar gali eilinis žmogus su dviem ar trimis autobusais važiuoti į priekį ir atgal? Kam tai rūpi? Su Aleksotu nesusisieksi, į „Urmo“ miestelį nepateksi, nes nėra su kuo arba per brangu važiuoti keliomis transporto priemonėmis.

Dar kita nesąmonė, kai į konkretų rajoną ar pro jį važiuoja autobusai panašiu laiku. Tai yra visiškas absurdas. Ką jau šnekėti apie Ringaudus? Kaip ten patekti? Norint ten patekti, reikia pirmyn atgal keturiomis transporto priemonėmis važiuoti, o laukti reikia ilgai. Jei pavėlavai netyčia… Anūkėles pamatyti norisi, bet tam reikia skirti laukimui ir važiavimui 3 – 4 valandas. O kaip Ringaudų mokyklinio amžiaus vaikams, studentams, visiems dirbantiems Kaune, pensininkams ar ligoniams patekti į paskaitas, būrelius, darbą, pas gydytojus?

UAB „Kauno autobusai“ atstovų komentaras:

„Dėkojame už keleivės pastebėjimus. Norime priminti, kad nuo birželio 25 d. vasaros sezono metu pasikeitė autobusų ir troleibusų tvarkaraščiai, todėl gali būti, kad atitinkami maršrutai važiuoja rečiau, nei įprastai. Svarbu pažymėti, kad nuo Liepos 1 d. iš Kauno miesto viešojo transporto sistemos pasitraukus UAB „Kautra“ koreguojami esami maršrutai ir įvedami nauji. Atsakydami į keleivės pastabas nuo šiol jai rekomenduotume nuo Šilainių keliauti 54 bei 57G autobusais, kurie savaitgaliais keleivius veš kas 20 min.

Taip pat atkreipdami dėmesį į pastabą užklausoje minimą Kauno rajoną, norime priminti, kad klausimais dėl keleivių vežimo Kauno rajone kviečiame kreiptis į Kauno rajono savivaldybę. Į laiške minimus Ringaudus keleivių pervežimą įprastu 56 maršrutu užtikrins Kauno rajonas.

Užklausoje taipogi minima aukšta bilietų kaina. Norime pasidžiaugti, kad nuo Liepos 1 d. Kauno mieste likus vieningai bilietų žymėjimo sistemai, UAB „Kauno autobusai“ keleivius aptarnaujančiose mažos ir didelės talpos autobusuose bei troleibusuose galios įprastos lengvatos.“

Daugiau skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA