Kauno oro uosto darbuotojų laisvalaikis: atrado aistrą ekstremaliam sportui | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uosto darbuotojų laisvalaikis: atrado aistrą ekstremaliam sportui

„Ink agency“ nuotr.

Darbe – kolegos, laisvalaikiu – taip pat. Tai puikiai apibūdina bendraminčius, nebeskaičiuojančius savo mėgstamai veiklai skiriamo laiko. Vieni po darbo prie lėktuvų sėda ant galingų motociklų, kiti – ima lenktyninių automobilių detales ar vairą. Tokį darbo ir laisvalaikio balansą puoselėja Kauno oro uoste įsikūrusios, techninę „Ryanair“ orlaivių priežiūrą atliekančios kompanijos KAMS darbuotojai.

[galerija kiek=”4″]

Pranešime spaudai rašoma, kad užbaigę sezoną, vasaros atostogų pradžią jie paskelbė į angarą sulėkę keliomis dešimtimis motociklų. „Esame technikos žmonės – dėl to susitikome šiame darbe, dėl to susiburiame ir papildomoms laisvalaikio veikloms“, – teigia aviacijos specialistai. Anot jų, bendradarbiams leisti laisvalaikį kartu ne tik paprasta, bet ir patartina.

Aviacijos specialistai, skriejantys motociklais

Dirbtuvių ir linijinės techninės priežiūros vadovas Donatas motociklo vairavimo teises išlaikė prieš metus. Pasirodo, tokių vairuotojų jo darbovietėje ir anksčiau buvo ne vienas. Pakako kelių garsesnių užuominų ir dešimtys kolegų ėmė vienas po kito jungtis į naują susirašinėjimo grupę, kurioje šiandien gimsta planai savaitgalio kelionėms ar trumpiems pasivažinėjimams motociklais.

„Žinojau, kad mūsų didelėje komandoje yra ne vienas motociklo vairuotojas. Pamaniau, kad būtų verta visiems susitikti po darbo. Juk ir pati darbovietė stengiasi tai įgyvendinti – organizuoja bendras pramogas, suteikia apsilankymus baseine, kad ir ne darbo aplinkoje drauge pabūtume. Ir pačiam buvo įdomu, kiek galiausiai motociklininkų atsiras KAMS. Per „Messenger“ ėmiau rinkti žmones ir šiandien mūsų, bendraminčių, jau 32.

Nors iki tol kartu ir dirbome, vieni apie kitus taip sužinome naujų dalykų. Pavyzdžiui, kad kai kurie kolegos vairuoja vienodus motociklus. Atsiradus galimybei, atsirado ir poreikis tokia informacija dalintis“, – pasakoja Donatas.

Motociklais lekiantys aviacijos specialistai į kompaniją kelionėse priima ir draugus ar giminaičius, tačiau visada laikosi vienos tradicijos – nusprendę išlįsti į Kauno gatves ar kitus Lietuvos kelius, apie tai praneša kolegoms, kurių bent keletas nusprendžia prisijungti. Kai kurie po darbo drauge vyksta ir į motociklininkų renginius ar ralius. O jei komanda sužino, kad dar vienas kolega įgijo vairavimo teises – bematant jį kviečia prisijungti prie grupės. Donatas pastebi, kad naujais nariais jų komanda pildosi itin sparčiai.

„Ką tik teises išsilaikė ir mūsų kokybės vadovas, vis dažniau pasigirsta, kad „o, juk ir dar kažkas motociklą turi“ – nieko nelaukiam ir pakviečiam prisijungti“, – vis populiarėjančiu kolegų pomėgiu džiaugiasi aviacijos specialistas.

„Mes mylim techniką, tad užbaigę darbo sezoną, laiką iki naujojo vis tiek leidžiame su motociklais ar automobiliais. Todėl ir sezono uždarymo dieną taip pažymėjome – kolegos vairuoja įvairiausius motociklų modelius, taigi, susirinkome parodyti, į ką vasarą iškeisime lėktuvus“, – ratuotos fotosesijos gimimo istoriją pasakoja Donatas.

Lenktynėse – tik su pačių paruoštu automobiliu

Vieniems motociklai, kitiems – lenktyniniai automobiliai. Pastaruosius laisvalaikiu modifikuoja kita grupelė aviacijos specialistų, o jos iniciatorius Valdas drąsiai teigia – surasti bendraminčių tokiame technika besižavinčiame kolektyve labai paprasta.

„Prieš 2 metus prisijungiau prie KAMS ir netrukus ėmiau kalbinti čia dirbančius technikus prisidėti prie dar vienos techninės veiklos – automobilių modifikavimo lenktynėms, taip vadinamo „tiuningo“. Pats tuo užsiimu nuo 2007 metų, tad nesunkiai įkalbėjau prisijungti dar porą kolegų“, – idėjos įgyvendinimo pradžią prisimena Valdas.

Šiuo metu technikų komanda lenktynėms ruošia automobilį „Toyota Celica“, jį išbando treniruodamiesi Kačerginėje, o kitą sezoną planuoja patys važiuoti į „Ring challenge“ varžybas. Garaže stovi ir lenktynėms pilnai paruoštas „Mazda MX5“.

Lėktuvų technines savybes puikiai išmanantiems specialistams lenktyniniai automobiliai – lengvai įkandama užduotis. Vienus automobilius jie modifikuoja taip, kad vasaromis galėtų važinėti ir įprastais Lietuvos keliais, kitus – pilnai ruošia lenktynėms keisdami jų technines savybes, apsaugas, sėdynes, langus ir panašiai.

„Ne tik atliekame techninį darbą, bet ir sėdame prie automobilio vairo, važiuojame į trasą, tikriname silpnąsias vietas ir maksimaliai paruošiame jį lenktynių sezonui“, – savo taip vadinamą „užklasinę“ veiklą pristato Valdas, tik ką su kolegomis užbaigęs lėktuvų techninės priežiūros sezoną.

Efektyviam darbui – bendri pomėgiai

Po darbo laisvalaikį drauge leidžiantys kolegos sutinka – tokių veiklų nauda jaučiama ir grįžus į įprastą darbo dieną.

„Žinoma, gerėja pati atmosfera. Daugybę bendrų temų turi kolegos iš visiškai skirtingų departamentų – mechanikai, administracijos atstovai ar sandėlio darbuotojai. Kalbamės ne tik apie darbą“, – pasakoja Donatas.

Valdas antrina pridurdamas, kad papildomos veiklos leidžia pastebėti įvairiausius kolegų charakterio bruožus. „Nesvarbu, ar laiką leidžiame darbe, ar užsiimame lenktyniniais automobiliais – turime veikti kaip komanda. O taip tik dar geriau „susižaidžiame“ tarpusavyje.“

KAMS personalo vadybininkė Simona Jakutienė patvirtina, kad kolegų pažinimas ne darbinėje aplinkoje stiprina komandų komunikaciją darbe. „Kai puikiai pažįstame vieni kitus, žinome savo stipriąsias ir silpnąsias puses, sritis, kurios kiekvieną iš mūsų „veža“, galime daug efektyviau pasiskirstyti darbus“, – teigia specialistė.

Ji taip pat pastebi, kad komandos formavimo veiklos, kurias inicijuoja darbdaviai, kartais neatitinka pačių darbuotojų lūkesčių – tad ir naudos atneša mažiau nei iniciatyvos, susijusios su tikraisiais darbuotojų pomėgiais.

„Kai kolegos sužino vieni apie kitų pomėgius ir nusprendžia jų imtis drauge, kai vieni kitus „užkuria“ naujai veiklai ir kviečia prisijungti bendraminčius – tai išauga į stiprų komandinį ryšį“, – savo kolegų pavyzdžiu džiaugiasi Simona.

Motociklais, lenktyniniais automobiliais ar kita technika laisvalaikiu užsiimantys aviacijos specialistai vienbalsiai sutinka, kad vasara – jų laisvalaikiui puikiai tinkantis metas. Užbaigę aviacijos sezoną, jie kimba į kitus malonius techninius darbus ar tiesiog lekia pasivažinėti po žaliuojantį Kauną ir kitas šalies apylinkes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA