Vis daugiau bičių kuriasi ant verslo centrų Kaune | Kas vyksta Kaune

Vis daugiau bičių kuriasi ant verslo centrų Kaune

SBA nuotr.

Viena didžiausių šalyje SBA verslo grupė bites apgyvendino ant visų savo verslo centrų Kaune, taip pat ir „Kauno balduose“. Aviliai su bitėmis jau pasiekė visas grupės įmones ir kituose miestuose. Šis projektas skirtas padėti išsaugoti pasaulyje mažėjančią bičių populiaciją ir atkreipti dėmesį į šių vabzdžių svarbą gamtai ir žmonijai.

[galerija kiek=”4″]

Du aviliai įkurdinti ant SBA investicijų valdymo bendrovei „Capitalica Asset Management“ priklausančio verslo centro „Kauno dokas“ stogo. Juose apgyvendinta arti šimto tūkstančių bičių iš SBA projekto kuratoriaus, Lietuvos bitininkų sąjungos viceprezidento dr. Algirdo Amšiejaus bityno Kauno rajone. Jos yra specialiai išvestos, neagresyvios „Bakfost“ linijos, retai spiečiasi, tad aplink gyvenančių miestiečių ir verslo centro nuomininkų darbo jos netrikdys.

„Bitės, apsigyvenusios ant šio verslo centro stogo, tikrai turės kur rinkti nektarą. Šalia tekančios Neries pakrantėse pavasarį galės jo rasti žydint karklams ir gluosniams, vasarą aplinkui žydi liepos, žiedų aplankyti jos gali skristi net iki Ąžuolyno“, – sako „Kauno doko“ bites prižiūrėsiantis bitininkas Dainius Šerkšnas, kurio „Šerkšno medus“ su įvairiausiais priedais žinomas visoje Lietuvoje.

Anot bitininko, šios šeimos dar jaunos, tad daug medaus tikėtis šiemet tikrai neverta, nes dabar svarbiausia, kad jos sutvirtėtų ir gerai pasiruoštų peržiemojimui.

Dainius Šerkšnas sutiko bites prižiūrėti ir SBA priklausančiuose „Kauno balduose“. Minkštus baldus gaminančios įmonės darbuotojai dviems aviliams paruošė specialų žemės plotelį. Įrengė veją, o su juo besiribojančių pastatų sienas apželdins žydinčiais vijokliniais augalais. Bitėms parinkta nuošalesnė vieta įmonės teritorijos pakraštyje, kur už tvoros – žalia Nemuno pakrantė. O ir pačiuose Žemuosiuose Šančiuose, kur įsikūrę „Kauno baldai“, daug žalumos, tad žiedų čia joms
nepritrūks. Be to, perskridę Nemuną, nektarą jos galės rinkti Panemunės šile.

„Su bitėmis sugyvename draugiškai ir mūsų kolektyvo nariai galės pamatyti kaip jos dirba pro specialų langelį avilio gale. O drąsesni susipažinti su bičių gyvenimu galės atsidarę avilį. Suneštu medumi planuojame vaišinti verslo partnerius, klientus ir kolegas, taip pat keistis su kitomis SBA grupės įmonėmis. Tačiau pirmiausiai jį ištirsime“, – sako „Kauno baldų“ vadovas Tomas Mauricas.

Pirmieji aviliai Kaune ant verslo centro BLC stogo ir „Klaipėdos balduose“ iškelti gegužės 20d., tad čia bitės jau prinešė gausiai žydėjusių liepų. Pirmąjį medų planuojama išsukti jau artimiausiomis savaitėmis.

Bitininkai sako, kad miestuose bitėms saugu, nes čia, priešingai nei žemės ūkyje, nenaudojami chemikalai, o medaus kokybė dėl augalų įvairovės ne prastesnė nei laikomų kaimiškose vietovėse.

SBA grupės įmonėse bei verslo centruose iš viso įkurdinta 19 avilių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA