Naujas reikalavimas elektromobiliams: turės skleisti garsą | Kas vyksta Kaune

Naujas reikalavimas elektromobiliams: turės skleisti garsą

Parengė VILIUS STANKEVIČIUS 2019/07/06 17:03
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Savaitės pradžioje patvirtintas naujas reikalavimas, kuris nurodo, jog nuo 2021 metų Europos Sąjungoje (ES) parduodamuose elektra varomuose automobiliuose turės būti įrengta speciali garsą skleidžianti sistema.

Kaip rašoma BBC, sprendimą lėmė paplitęs susirūpinimas, jog elektrą varomi automobiliai ir mikroautobusai yra per tylūs, todėl pėstieji jų negirdi ir gali nepastebėję transporto priemonės nukentėti. Todėl visi automobiliai turės būti įrengti su aparatu, kuris skleis garsus, panašius į tradicinio vidaus degimo variklio.

Automobilio garsinė perspėjimo sistema (angl. k. „AVAS“, arba „Acoustic Vehicle Alert System“) turi veikti tada, kai transporto priemonė juda atgal arba važiuoja į priekį ne greičiau nei 19 km/val. Pabrėžiama, jog vairuotojai galės išjungi sistemą, jei nėra priežasties ją naudoti.

Silpnaregių organizacijos, kaip „Guide Dogs“, sveikina šį žingsnį, tačiau pridūrė, kad garsas turėtų būti skleidžiamas automobiliui judant bet kokiu greičiu. Jungtinės Karalystės susisiekimo ministras sakė, jog naujas reikalavimas suteiks pėstiesiems daugiau pasitikėjimo gatvėse.

Kai kurie automobilių gamintojai, kaip „Jaguar“ ir „Toyota”, jau seniai svarstė ar planavo įdiegti panašias sistemas. Taip pat verta pažymėti, jog ES nėra vienintelė, kuri įteisino tokius reikalavimus elektromobiliams. Pavyzdžiui, Jungtinėse Amerikos Valstijose nuo 2020 metų rugsėjo pradės galioti panašūs reikalavimai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA