Valstybės šventę puoš istorijos ir kultūros renginių gausa (renginių apžvalga) | Kas vyksta Kaune

Valstybės šventę puoš istorijos ir kultūros renginių gausa (renginių apžvalga)

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau šį savaitgalį Kaunas ir visa Lietuva švęs liepos 6-ąją – Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Šia proga mieste bus pilna renginių ir ekskursijų, kviečiančių švęsti ir geriau pažinti Kauno ir Lietuvos istoriją. O vakare, kauniečius atsipūsti kvies jau tradicija tapęs festivalis “Operetė Kauno Pilyje“. Taip pat, nepamirškite pakelti akis į dangų – visą savaitgalį vyks oro balionų šventė, kurios metu bus organizuojami skrydžiai po Kauną.

Penktadienis, liepos 5-oji

19 val. „Adform“ kiemelyje dainininkas, kompozitorius, aranžuotojas ir muzikos prodiuseris Linas Adomaitis švęs scenoje jau daugiau nei 20 metų. Bilieto kaina nuo 9 iki 15 eurų.

20 val. prasidės Tarptautinis Festivalis „Operetė Kauno pilyje 2019“. Koncertas skiriamas Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienai ir Lietuvos paminėjimo 1010-mečiui. Koncertas nemokamas.

Taip pat 20 val. įvyks oro baliono „Kaunas auga“ startas iki Nemuno salos, kitų balionų skrydis virš Kauno į Nemuno salą – žymeklių mėtymas į taikinį.

Šeštadienis, liepos 6-oji

Nuo 11 val. Istorinė Lietuvos prezidentūra kvies istorijos entuziastus išvysti unikalią, į namus sugrįžusią relikviją – auksinę monetą-suvenyrą, padovanotą Prezidentui Antanui Smetonai kartu su Lietuvos Nepriklausomybės 20-mečio jubiliejui skirta sidabrine 10 litų moneta. Taip pat nuo 11 val., prezidentūroje vyks įvairios ekskursijos.

12 val. su patrankos šūvių prasidės Liepos 6-osio šventė Raudondvario dvare, kurios metus bus švenčiamas Lietuvos gimtadienis. Šventės metu organizatoriai tikisi perkelti lankytojus per 4 šalies istorijos epochas: LDK, ATR, tarpukario ir dabartinė Lietuva. Renginys nemokamas.

15 val. vyks ekskursija po Lietuvos karininkų ramovę „Lietuvos karininkų ramovės reprezentaciniai rūmai. Kauno modernizmo perlas“. Ekskursija nemokama.

16 val. Kauno rajono muziejus (Raudondvario dvare) pristatys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemėlapių parodą, kurioje bus eksponuojami 33 senieji Lietuvos žemėlapiai iš privačių kolekcijų. Bileto kaina – nuo 0,30 iki 1,00 eurų.

17 val. nuo Soboro Nepriklausomybės aikštės pajudės ekskursija apie Kauną. Ekskursijos metu bus galima susipažinti su Kauno gynybiniu paveldu, Europoje garsėjančiu Kauno modernizmu  ir Kauno Senamiesčio  gyvenimu.  Ekskursija mokama (bilietas – 7 eur.), trukmė apie 3 val.

18.30 val. vyks Nacionalinės ekspedicijos sutikimas Senosios Nemuno prieplaukos amfiteatre Kaune kartu su „The Honkin’ Dudes Brass Band“.

20 val. ant Jiesios, dar vadinamo Napoleono, piliakalnio prasidės renginių ciklas „Minčių piliakalniai“. 21 val. su visa Lietuva ir pasaulio lietuviais numatytas Vinco Kudirkos „Tautiškos giesmės“ giedojimas. Renginys nemokamas.

21 val. tęsis tradicinis ir kauniečių mėgiamas festivalis „Operetė Kauno pilyje“. Repertuare bus visiems lietuviams brangus kūrinys – miuziklas „Velnio nuotaka“. Koncertas nemokamas.

24 val. vyks Oro balionų fiestos naktinis paradas ir iliuminacija Rotušės aikštėje.

Sekmadienis, liepos 7-oji

12 val. Kačerginėje vyks pažintinė ekskursija „Kačerginės ir jos vasarnamių istorijos“. Bilieto kaina – 3 eurai, vaikams – nemokamai.

12.30 val. organizuojama kelionė laivu „Kaunas“ į Raudondvario dvarą. Dvare lauks susitikimas su grafiene Rozalija (arba tarnaitė Felicija), kuri pasivaikščiojimą po dvaro kompleksą paįvairins įdomiais pasakojimais. Būtina išankstinė registracija, bilieto kaina 9-16 eurų.

14 val. turizmo įmonės „Mūsų odisėja“ gidų kursų absolventė Karilė Dirsienė kviečia kauniečius ir miesto svečius dalyvauti valandos trukmės nemokamoje ekskursijoje po Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčią. Taip pat bus pasakojama apie Juozo Tumo – Vaižganto 13 metų gyvenimą ir veiklą Kaune.

Čia paminėti renginiai yra tik maža dalis to, kas vyks Kaune ir visoje Lietuvoje šį savaitgalį. Nepamirškite, jog viešasis transportas Valstybės dienos proga veža nemokamai. Daugiau apie vykstančius renginius galite sužinoti apsilankę renginių kalendoriuje.

Sužinokite, kas tuokiasi Kaune artimiausiomis dienomis ir pasitikrinkite, ar pažįstate būsimus jaunavedžius čia. O jei šį vėsų savaitgalį vis dėl to sugalvosite išsimaudyti, informacijos apie vandens temperatūrą ieškokite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA