Oro balionų šventei koją kiša oro sąlygos: ar dar pakils? | Kas vyksta Kaune

Oro balionų šventei koją kiša oro sąlygos: ar dar pakils?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Krituliai, neprognozuojamas vėjas ir žemi debesys – pagrindinės priežastys, keičiančios oro balionų šventės „Kaunas auga 2019“ programą. Ketvirtadienį vakare turėję pakilti pirmieji margaspalviai kupolai dangaus nepasiekė. Šįryt balionų kilimas taip pat buvo atšauktas. Ar šį savaitgalį kauniečiai dar išvys į orą pakilusius balionus – priklausys nuo tolimesnių oro sąlygų.

„Labai gaila, kad pasitaikė toks oras – vėjas tiesiog neprognozuojamas. Tokiu oru skristi neįmanoma“, – aiškino šventės organizatorius Gintaras Šurkus.

Pranešime spaudai rašoma, kad šventės organizatoriai apgailestauja dėl susiklosčiusių aplinkybių ir žada visą savo energiją atiduoti šeštadienio vakarui.

„Padėtis tokia, kad varžybas tenka atšaukti. Blogesnio oro ir būti negali. Dabar mūsų svarbiausia misija – šeštadienio vakaro programa. Darysime viską, kas tik įmanoma, kad Kauno žmonėms padarytume įspūdingą naktinį paradą!“, – žadėjo G. Šurkus.

Oro balionų naktinis paradas ir iliuminacija vyks Rotušės aikštėje, šeštadienio vidurnaktį. Žiūrovai kviečiami atvykti bent pusvalandis iki renginio, kur galės stebėti pučiamus balionus, kurie dėl specialios ugnies švytės kaip žibintai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA