Respublikinė Kauno ligoninė turi naują vadovą | Kas vyksta Kaune

Respublikinė Kauno ligoninė turi naują vadovą

R. Tenio nuotr.

Įvykus antram konkurso etapui paaiškėjo, kad Respublikinei Kauno ligoninei vadovaus Diana Žaliaduonytė-Pekšienė, rašoma Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai.

Ji studijavo biomedicinos mokslų studijas, taip pat įgijo daktaro laipsnį Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU). Šiuo metu yra šio universiteto Medicinos fakulteto Kardiologijos skyriaus docentė ir Kauno klinikų Kardiologijos klinikos Širdies nepakankamumo ir ydų skyriaus vadovė.

Karjerą D. Žaliaduonytė-Pekšienė pradėjo dirbdama Kauno klinikų gydytoja kardiologe – asistente, vėliau dirbo šios įstaigos Kardiologijos klinikos Kardiologinės diagnostikos skyriaus vadove, buvo Lietuvos kardiologų draugijos Širdies nepakankamumo darbo grupės vadovė.

Konkurso laimėtoja yra parašiusi virš 100 mokslo publikacijų, prisidėjusi prie mokomosios literatūros kūrimo, skaito pranešimus tarptautinėse konferencijose ir kongresuose, dalyvauja biomedicininiuose projektuose, yra gavusi prezidentės apdovanojimą, kaip geriausios disertacijos fizinių, technologijos, biomedicinos ir žemės ūkio mokslų disertacijos konkurso laureatė.

Artimiausiu metu bus išsiųstos reikiamos užklausos į specialiąsias tarnybas. Tik gavus informaciją, patvirtinančią jos patikimumą eiti įstaigos vadovės pareigas, Diana Žaliaduonytė-Pekšienė bus paskirta vadovauti Respublikinei Kauno ligoninei.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA