Kauniečių pamėgtas gatvės maisto ir muzikos renginys stabdo sezoną (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Kauniečių pamėgtas gatvės maisto ir muzikos renginys stabdo sezoną (papildyta)

„Open Kitchen Kaunas“ „Facebook“ paskyros nuotr.

Trečiadienį „Open Kitchen Kaunas“ savo „Facebook“ puslapyje pasidalijo liūdna naujiena – šią vasarą kulinarijos ir muzikos renginiai atšaukiami. Žinutė socialiniame tinkle sukėlė nemažą kauniečių nusivylimą.

„Open Kitchen Kaunas“ keliauja iš Nemuno salos truputį pasigražinti ir paatostogauti. Suprantame jūsų nusivylimą, bet kol restoranai ant ratų lankys įvairius festivalius, mes stengsimės įnirtingai sukti galvas, kaip „Open Kitchen Kaunas“ padaryti dar labiau vasariškesnį ir spalvingesnį“, – „Facebook“ skelbė renginių serijos organizatoriai.

Norėdami amortizuoti apmaudo bangą ir baigti pranešimą viltingą gaida, organizatoriai klausė, kur ir kokį kauniečiai norėtų matyti „Open Kitchen“ kitais metais.

Tiesa, dideliu entuziazmu diskusijos dalyviai netryško. „Nespėjau apsilankyti. Bet kažkaip jaučiau, kad šiemet bus nesąmonė, nes tai dėl oro (nors būna saulėta), tai dar dėl kažko atšaukiama. Manau, kad Kaune kažko nepadarėt iki galo…“ – rašė viena kaunietė.

Kita moteris siūlė pakeisti renginio organizatorių, mat jis „akivaizdžiai nesusitvarko“. Ji pastebėjo, kad „Open Kitchen“ vykdavus Santakos parke, viskas eidavosi sklandžiai, gurmanų susibūrimai, ko gero, nėkart nebuvo atšaukti dėl oro ar vasaros festivalių.

„Suprantame jūsų nusivylimą, bet esame priklausomi nuo dalyvaujančių restoranų kiekio ir nuo prognozuojamų orų. Irgi pasiilgstame Santakos parko, bet dėl rekonstrukcijos renginys ten negali vykti. Gal žinote kitų vietų Kaune, kur galėtume organizuoti „Open Kitchen Kaunas“?“ – diskusijoje argumentavo puslapio administratoriai.

Dėl platesnio komentaro, kodėl sezonas buvo uždarytas vasarai tik įpusėjus, „Kas vyksta Kaune“ kreipėsi į „Open Kitchen“ atstovę Gintarę Kotryną Vilimaitę. Gavę daugiau informacijos, papildysime.

Primename, kad ši maisto ir muzikos renginių serija Kaune pradėta organizuoti 2016-ųjų vasarą. Iš pradžių maisto mėgėjai rinkdavosi Santakos parke, vėliau mugė persikėlė į Nemuno salą.

Papildyta

„Open Kitchen“ atstovė G. K. Vilimaitė po kelių dienų „Kas vyksta Kaune“ pateiktame komentare patvirtino, kad renginio sezonas šiais metais uždaromas. Daugiausia įtakos tokiam sprendimui esą padarė nenuspėjami orai.

„Esame lauko renginys, todėl giedras oras yra vienas svarbesnių aspektų. Kadangi orai keičiasi kas 12 valandų kardinaliai, o renginio pasiruošimui reikia žymiai daugiau laiko, nusprendėm nebežaisti šios ruletės, – teigė G. K. Vilimaitė.

– Taip pat prasideda festivalių sezonas, todėl dauguma restoranų ruošiasi jiems tokiu metu. Be to kai kurie festivaliai prasideda net nuo ketvirtadienio. Norinčių dalyvauti restoranų tikrai yra, bet ir žmonių srautas dažniausiai liepos mėnesį būna stipriai sumažėjęs.
Su savivaldybe mūsų santykiai geri, jokių draudimų iš jų pusės nėra. Kaip ir paminėta įraše, kitą sezoną ruošiamės sugrįžti atsinaujinę.“

„Open Kitchen Kaunas“ atstovės aiškinimu, iš Nemuno salos nuspręsta trauktis, nes ten oras yra dar labiau nenuspėjamas. Stipriai vėjuota, dėl ko laužomas inventorius ir keliama grėsmė klientų saugumui. O esant karščiui dėl vėjo nėra galimybės laikyti išskleistų skėčių, tad pavėsio mažai, tuo metu lyjant neįmanoma pilnai suteikti pastogės lankytojams.

„Kol kas ieškome naujos vietos, kur galėtume organizuoti savo renginį. Gavome pasiūlymų iš mūsų lankytojų „Facebook“ paskyroje, todėl pabandysime juos peržvelgti ir įvertinti. Žinoma, visų išgirtas Santakos parkas būtų geriausia vieta, bet dėl vykstančios rekonstrukcijos kitais metais negalime ten apsistoti“, – svarstė G. K. Vilimaitė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA