Palangos verslininkai tikina: kainos tokios pačios kaip prieš dešimtmetį | Kas vyksta Kaune

Palangos verslininkai tikina: kainos tokios pačios kaip prieš dešimtmetį

delfi.lt 2019/07/04 20:55
DELFI nuotr.

Vėjuota, tačiau saulėta – toks oras pasitinka Palangoje, nors orų prognozėse debesėliai su lašeliais – lietus. Prognozių ir tikrosios situacijos skirtumai verčia nerimauti ir Palangos verslininkus, kurie siūlo išsinuomoti apartamentus, butus ar kambarius su bendrais patogumais vos įvažiavus į kurortą.

Trečiadienio rytą verslininkai siūlė apsistoti bute už 30 ar 45 eurus arba įsikurti, kaip jie teigė, patogiai ir naujai įrengtuose kambariuose už 15 eurų asmeniui, tik tualetu, vonia ir virtuve tektų dalintis su kitais gyventojais. Ieškantiems didesnių patogumų siūlomas butas už 65 eurus nakčiai.

Kokiame bute galima apsigyventi dviese už 30 eurų parai? „Butas per du aukštus, apačioje sofa, čia dar vienas kambarys“, – vardija reklamomis apklijuotame automobilyje budinti moteris ir telefone rodo vieną nuotrauką po kitos. Butas prabanga nekvepia, tačiau tvarkingas.

Šalia kitame automobilyje įsikūręs vyras tvirtino, kad butą dviem asmenims gali pasiūlyti už 45 eurus. „Jūsų kaimynė siūlo už 30“, – nusistebiu, bet vyras šypsosi ir tvirtina, kad jo butai gražesni ir tvarkingiau suremontuoti.

Dar vienas vyras, „medžiojantis“ į Palangą įvažiuojančius poilsiautojus, siūlo apsistoti nuosavame name. Kambarys dviem asmenims parai kainuoja 40 eurų. Tiesa, su kitais poilsiautojais tektų dalintis tualetu, virtuvėle ir vonia.

Vis dėlto, ar tokias pačias kainas išgirstumėte į pajūrio kurortą atvykę ir savaitgalį? Nuomos paslaugas siūlę vyrai juokėsi, kad jie jaučia kurorto pulsą, puikiai žino atvykstančiųjų srautus, todėl viskas – jų rankose. Tiesa, jie neslėpė, anksčiau įvardytos kainos patraukliai skamba tik dėl to, kad orų prognozės jiems nepalankios, nors Palangoje nuo ryto šviečia saulė.

Kiek nuobodžiaujantys vyrai, išgirdę klausimą, ar tikrai verta skųstis po tokio sėkmingo birželio, teigė, kad sunku nuspėti, kas bus toliau: „Kaip mes galime du mėnesius į priekį numatyti? Jei lis du mėnesius – bus bloga vasara, bet jei orai pasitaisys – bus gerai“.

Verslininkai, išgirdę klausimą, ar poilsiautojų šiuo metu pakanka, atsakė skirtingai – vienam jų gana, kito nuomojamos patalpos vis dar laukia atvykėlių. Tiesa, tai, kad vietų, kur apsistoti, gausu, galima pamatyti ir žingsniuojant Palangos gatvėmis. Ant daugybės pastatų pakabinti užrašai, siūlantys apsistoti.

O kokie poilsiautojai atvyksta į Palangą? Verslininkų teigimu, Palanga taip pasikeitė, kad dabar „atvažiuoja visas Vilnius“ ir užsieniečiai. „Latviai, estai pamėgo Palangą, baltarusiai, bet jie planuoja iš anksto, – teigė vyrai. – Visi dabar ieško, kad būtų dušai ir tualetai tik jiems, ieško butų, močiučių palėpių jau nebėra, baigėsi ta Palanga. Nors jų dar yra, bet jos išdygsta tada, kai pilna, kai viskas užsipildo.“

Vis dėlto, kiek kainuoja pigiausia „lova“ nakčiai Palangoje? Verslininkų teigimu, paieškojus galima rasti už 7 eurus asmeniui, nors dar prieš metus buvo galima rasti ir pigiau – už 4-5 eurus. Tiesa, mediniame pastate įsikūręs vadinamas „bendrabutis“ prabanga neblizgėjo ir šįmet buvo nugriautas.

Dauguma kalba apie kylančias kainas, tačiau verslininkai teigė, kad kainų nekėlė jau dešimtmetį. „Būdavo dviejų kambarių geras butas už 200 litų parai, paverskite eurais – 60-70 eurų. Tokios kainos ir dabar yra“, – tvirtino vyrai. Beje, jie pabrėžė, kad jų verslas klesti tik vasarą, žiemą visus poilsiautojus pasiglemžia viešbučiai, kurie siūlo ne tik visus patogumus, bet ir pusryčius: „Mes jiems – ne konkurentai“.

Jau ne vienerius metus čia dirbantys vyrai džiaugėsi tik vienu – poilsiautojai per kelerius metus kardinaliai pasikeitė. „Nebegeria tiek daug“, – rėžė vienas. Jis pabrėžė, kad daug įtakos ramesniam poilsiui turėjo ir nauji vaiko teisių apsaugos įstatymai – poilsiautojai bijo per daug atsipalaiduoti, nebevartoja alkoholio prie mažamečių vaikų. „Anksčiau visos pavėsinės būdavo pilnos, o dabar niekas nenori rizikuoti vaikais. Juk atvažiuos pareigūnai, ras abu tėvus girtus ir viskas. Niekas nenori rizikuoti“, – tvirtino vyras.

Daugiau galite skaityti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA