Raudondvario dvare Lietuva bus pasveikinta ir dūdmaišiais | Kas vyksta Kaune

Raudondvario dvare Lietuva bus pasveikinta ir dūdmaišiais

Kauno r. sav. nuotr.

Airiškai traukiamas Lietuvos himnas, pritariant dūdmaišiams, fleitoms, bandžoms, gitaroms, smuikui, akordeonui, arfai, kontrabosui, violončelei. Tokį kūrinį, be kitų, rengia airių liaudies instrumentų ansamblis „The Cobblestone Folk Orchestra“ liepos 6-ąją vyksiančiai grandiozinei šventei „Lietuva Raudondvario dvare“.

Dvi dešimtys linksmų airių

„The Cobblestone Folk Orchestra“ – aukščiausios klasės airių liaudies instrumentų ansamblis. Jo narių muzikinis kelias prasidėjo kultiniame Airijos bare „The Cobblestone Pub“, garsėjančiame gyvais airiškos muzikos vakarais.

Nors pagrindinį vaidmenį kolektyvo programose atlieka airiškas dūdmaišis, tačiau jam į kompaniją pasitelkiami ir kiti tradiciniai airių muzikos instrumentai, dar pridedama vokalo, šokio elementų.

Kauno r. sav. nuotr.

„The Cobblestone Folk Orchestra“ koncertai – tai itin smagi kultūrinė patirtis ir ypatinga pažintis su ilgaamže tradicija. Į Kauno rajono savivaldybės rengiamą Lietuvos gimtadienį airių orkestras, kurį sudaro per 20 narių, atvyksta gerai nusiteikęs. Muzikantai, kurie koncertuoja visame pasaulyje, vos išgirdę mūsų Tautišką giesmę, kaipmat nutarė, kad Lietuvos himnas ir dūdmaišiai gali puikiai sutarti. Rezultatą galės įvertinti visi, kurie liepos 6-ąją atvyks į Raudondvario dvarą švęsti Valstybės dienos.

Penas kūnui ir protui

Šventė „Lietuva Raudondvario dvare“, kurios vedėjai bus Ramūnas Šimukauskas ir Egidijus Stancikas, laukia visų, pasirengusių valstybės gimtadienį sutikti ypatingai. Dvaro parką jau pradėjo puošti iš kelių šalių suvažiavusi tarptautinė floristų komanda.

Keturios Lietuvos gyvavimo epochos žvangins šarvais ir ginklais, prisistatys šokiais ir muzika, o kad publika kaip reikiant įsijaustų ir į bajorų, ir į tarpukario miestiečių vaidmenį, bus siūloma ragauti to laikmečio patiekalų. Puodai jau blizginami, produktai keliauja, o virėjai lygina prikyštes ir žvangina iešmais bei samčiais, rengdamiesi puotai!

Kauno r. sav. nuotr.

Vyks daugybė edukacijų. Bus peno smegenims: menų inkubatoriuje Kauno rajono seniūnijų komandos susirungs protų mūšyje, Virginijus Savukynas ir Vladimiras Laučius moderuos diskusiją apie Lietuvos istorijos slenksčius, vingius ir ateities prognozes.

Gausios atlikėjų pajėgos

Lietuvos gimtadienis Raudondvario dvaro parke patrankos šūviu prasidės 12 val. ir truks visą dieną iki paskutinių vakaro koncerto akordų. Šventei ruošiasi gausybė atlikėjų. Keturių Lietuvos epochų erdvėse skambės muzika – nuo barokinių melodijų, operos solisto Eugenijaus Bavikino atliekamų tarpukario šlagerių iki šiuolaikinių ritmų.

Kauno r. sav. nuotr.

O vakare, kai publika jau bus pasigrožėjusi floristų iš gėlių žiedų sukurtomis sukniomis ir aksesuarais, kai nuotaikingai prisistatys airių ansamblis „The Cobblestone Folk Orchestra“ ir bus išdalyti Kauno rajono Garbės ženklai, didžiąją šventės sceną okupuos Vytauto Lukočiaus orkestras „Simfonietta“ ir žinomi atlikėjai – Rafailas Karpis, Jurga Šeduikytė, Monika Linkytė, Povilas Meškėla, Jokūbas Bareikis, Bjelle, Girmantė, „Lemon Joy“ ir kiti.

Po to, kai visi šventės dalyviai tradiciškai sugiedos Lietuvos himną, scenoje iki vėlaus vakaro šėls grupė „Dar“.

Visą šventės „Lietuva Raudondvario dvare 2019“ programą rasite
ia čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA