Neįprasto policijos reido metu kauniečiai patys laukė pareigūnų | Kas vyksta Kaune

Neįprasto policijos reido metu kauniečiai patys laukė pareigūnų

GODA MAČIULYTĖ 2019/07/04 15:45
R. Tenio nuotr.

Ketvirtadienį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai vykdė draugišką reidą – akciją „Švarus vairuotojas“. Renginio metu vairuotojams pareigūnai padėjo pasitikrinti, ar kuris jų dar turi galiojančių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Tunelio gatvėje, prie Dainų slėnio, šiandien įsikūrę pareigūnai vairuotojų bausti neketino. Jų akcijos tikslas – šviesti vairuotojus ir bendrauti su visuomene.

„Tai švietimo akcija. Mums smagu, kad žmonės domisi savo pažeidimais. Galbūt kažkas tiesiog užklysta pasižiūrėti, kas čia vyksta, tačiau bet kokiu atveju taip mes kuriame dialogą tarp visuomenės ir policijos“, – „Kas vyksta Kaune“ komentavo Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos Tarnybos organizavimo skyriaus specialistas Paulius Stanionis.

Akcija vyko nuo 11 val. iki 13 val. P. Stanionio teigimu, joje iki 12 val. buvo sudalyvavę jau apie 80–100 vairuotojų: „Atvykus mus pasitiko net kelios eilės vairuotojų, norinčių pasitikrinti savo pažeidimus. Visą valandą nuo 11 val. iki 12 val. dirbome nesustodami.“

Neįprasto reido metu sutikta tik 10 proc. vairuotojų, pažeidusių KET reikalavimus. „Žmonės galvojo, kad jų pažeidimai jau pasibaigę, tačiau patikrinus paaiškėjo, kad jie galioja“, – įspūdžiais dalijosi P. Stanionis.

Daugumą draugiškame reide dalyvavusiųjų galima pavadinti „Švariais vairuotojais“. Jie per pastaruosius metus nepažeidė KET, savo pavyzdingu elgesiu kelyje puoselėjo eismo saugumą ir skatino kitus eismo dalyvius drausmingai dalyvauti eisme. Pareigūnai šiuos vairuotojus kvietė jungtis į „Švarių vairuotojų“ bendruomenę socialiniame tinkle.

Pavyzdingieji vairuotojai gavo ne tik „Švaraus vairuotojo“ vardą pažymintį lipduką automobiliui, bet ir partnerių dovanų. Visi akcijos dalyviai taip pat turėjo galimybę pasivaišinti ledais.

Ši akcija liepos 4-ąją vyko ne tik Kaune, bet ir Klaipėdoje, Vilniuje. Draugiškas reidas rengiamas jau 10-ą kartą. Iš trijų didžiųjų miestų jame sudalyvavo daugiau nei 1300 žmonių, o „Švaraus vairuotojo“ vardą pelnė ir apdovanoti buvo 750 vairuotojų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA