Dėl Neries padėties Lietuva kreipėsi į Baltarusiją | Kas vyksta Kaune

Dėl Neries padėties Lietuva kreipėsi į Baltarusiją

BNS 2019/07/03 11:29
R. Tenio nuotr.

Lietuva paprašė Baltarusijos padėti atstatyti per abi šalis tekančios Neries lygį, smarkiai sumažėjusį dėl sausros, trečiadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Ministras Kęstutis Mažeika informavo Baltarusijos gamtos išteklių ir aplinkos apsaugos ministeriją, kad Neries upėje Lietuvos teritorijoje susidarė kritinė padėtis.

Anot ministro, smarkiai žemėjantis vandens lygis kelia grėsmę Neries ekosistemoms, augalijai ir gyvūnijai, taip pat laivybai tiek Lietuvoje, tiek Baltarusijoje.

„Tikimės, kad kaimynai, reguliuodami Neries vandens lygį, atsižvelgs į susidariusią padėtį. Jie gali paleisti daugiau vandens ir taip pagelbėti vandens augalijai ir gyvūnijai“, – pranešime cituojamas K. Mažeika.

Laiške Baltarusijos klausiama, ar šalies teritorijoje buvo vykdyta kokia nors veikla, dėl kurios, vyraujant sausringiems orams, galėjo sumažėti vandens lygis Neryje.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba šią savaitę nacionaliniu mastu paskelbė hidrologinę sausrą, nustačius, kad daugiau nei pusėje vandens matavimo stočių jo lygis yra žemesnis už vidurkį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA