Kauno kriminalistai sulaikė ketvirčio milijono vertės narkotikų siuntą | Kas vyksta Kaune

Kauno kriminalistai sulaikė ketvirčio milijono vertės narkotikų siuntą

Kauno apskr. VPK nuotr.

Kantriai atliktas Kauno policijos pareigūnų tyrimas davė rezultatų – pasienyje sulaikyta ketvirčio milijono vertės narkotikų siunta, skirta Lietuvos rinkai.

[galerija kiek=”4″]

Pranešime spaudai rašoma, kad Kauno apskrities VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos (toliau – Kauno apskr. VPK KPONTV) pareigūnai, intensyviai bendradarbiaudami su Kauno apygardos prokuratūros prokurorais, nustatė ir sulaikė apie 250 tūkstančių eurų vertės narkotinių medžiagų siuntą.

Taip pat sulaikyti su šiuo įvykiu susiję keturi asmenys.

Atliekant ilgalaikį, kantraus ir itin profesionalaus pareigūnų darbo pareikalavusį tyrimą, birželio 19 d. atlikta sulaikymo operacija Lietuvos-Lenkijos pasienyje.

Kauno kriminalistai, tiriantys nusikalstamas veikas, susijusias su organizuotu nusikalstamumu, kartu su kolegomis, Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais, Lazdijų pasienio kontrolės punkte patikrinimui sustabdė iš Ispanijos grįžtantį automobilį „Fiat“. Šios slaptos operacijos metu rastas bei paimtas labai didelis narkotinių medžiagų kiekis.

Lietuvio (gim. 1964 m.) vairuotame automobilyje rasta apie 53 kg narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių bei apie 200 g. kanapių dervos (hašišo). Narkotinės medžiagos buvo supakuotos vakuuminiuose paketuose ir kruopščiai paslėptos įvairiose automobilyje įrengtose specialiose slėptuvėse. Turimais duomenimis, narkotinės medžiagos turėjo būti skirtos Lietuvos rinkai.

Operacijos metu Kauno kriminalistai iš viso sulaikė keturis asmenis, gimusius 1974 m., 1970 m., 1964 m. ir 1989 m. Anksčiau teisti už įvairias nusikalstamas veikas vyriškiai yra įtariami galimai vykdę ir organizavę narkotinių medžiagų kontrabandą tarptautiniu mastu. Trims įtariamiesiems skirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimas 3 mėnesiams, vienam įtariamajam – suėmimas 2 mėnesių laikotarpiui.

Asmenims pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo 260 str. 3 d. ir 199 str. 4 d., už šias nusikalstamas veikas gresia laisvės atėmimas iki 15 metų.

Tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA