Kaune plėtojamas projektas pelnė pripažinimą Europos mastu | Kas vyksta Kaune

Kaune plėtojamas projektas pelnė pripažinimą Europos mastu

Organizatorių nuotr.

Penktadienį Londone vykusiuose ryškiausių metų projektų apdovanojimuose sužibėjo technologijų projektas „Continental Automotive Lithuania” – Kaune plėtojamas projektas pelnė antrą vietą “Geriausio užsienio investicijų projekto” kategorijoje.

[galerija kiek=”8″]

“Emerging Europe Awards” buvo apdovanoti ryškiausi metų projektai versle ir viešajame sektoriuje Centrinės ir Rytų Europos regione.

Dėl apdovanojimų varžėsi 600 dalyvių iš 23 šalių. „Continental Automotive Lithuania” projektas (95 mln., 1000 darbo vietų) kategorijoje “Geriausias užsienio investicijų projektas” pelnė antrą vietą. Pirmos vietos nugalėtoju tapo Jaguar Land Rover (1.4 mlrd., 3000 darbo vietų) Slovakijoje, trečioji buvo skirta tekstilės įmonės Milteks projektui (plėtros investicija 5,5 mln, 1000 darbo vietų) Gruzijoje/Sakartvele.

„Labai džiaugiames, kad mūsų projektas ir jo reikšmė regionui buvo pastebėti ir įvertinti ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione. „Continetal“ Lietuvoje dar tik startuoja, projekto tikroji reikšmė Kaunui ir visai Lietuvai labiausiai pasijaus keletos metų bėgyje, bet smagu būti įvertintiems jau dabar, “– teigė „Continental Automotive Lithuania” vadovas Shayan Ali.

„Lietuva apdovanojimų ceremonijoje tikrai žybėjo, nes pasirodė tarp nugalėtojų turbūt visose galimose kategorijose.
Vadinas kažką tikrai darote gerai. Todėl mes ir čia, ” – Lietuvos pasirodymą apdovanojimuose linksmai komentavo S. Ali.

Šiais metais Lietuva pasirodė ypatingai gerai susirinkdama apdovanojimus net 7-iose kategorijose. Antrus metus iš eilės investicijų pritraukimo agentūra „Investuok Lietuvoje“ buvo išrinkta geriausia FDI pritraukimo agentūra CRE regione.

Vilnius GO agentūra apdovanota pirmąja vieta „Miesto TUI pritraukimo strategijos“ kategorijoje. G-spot Vilnius kampanija
geriausios turizmo kampanijos kategorijoje užėmė antrą vietą po pirmos vietos laimėtojos Estonia Way kampanijos. Vilnius kategorijoje „Labiausiai verslui draugiškas miestas“ liko antras po Varšuvos.

Šiauliuose įsikūrusi bendrovė ROL laimėjo antrą vietą kategorijoje „Inovatyviausia metų iniciatyva“, o lietuvių startuolis Glucocarer taip pat užėmė antrą vietą kategorijoje „Daugiausia įtakos visuomenei turintis stratuolis“.

Bendrai pagal nominantų skaičių ir laimėtų apdovanojimų stipriausiai pasirodė Lenkija ir Lietuva.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA