Kauniečio išvyka į Kulautuvą buvo sugadinta: liko nusispjauti ir sukti atgal | Kas vyksta Kaune

Kauniečio išvyka į Kulautuvą buvo sugadinta: liko nusispjauti ir sukti atgal

GODA MAČIULYTĖ 2019/07/02 15:14
Kulautuvos prieplauka / R. Tenio nuotr.

Antradienį popiet „Kas vyksta Kaune“ redakcija sulaukė skaitytojo Gedimino nusiskundimo apie keltą „Vytis“, plukdantį keleivius iš Zapyškio į Kulautuvą ir atgal. Gediminas nustebo, kodėl keltas per didžiausią žmonių srauto laiką turi kelių valandų pertrauką. Negana to, keltas, turėjęs atsišvartuoti 14.30 val., išvyko 10 minučių ankščiau, palikęs sutrikusius keleivius prieplaukoje.

„Savaitgalį su šeima nusprendėme nuvažiuoti dviračiais iki Kulautuvos ir persikelti į kitą pusę — Zapyškį. Keltas poilsio dienomis kelia nuo ryto iki vakaro, kas valandą. Tačiau vidudienį, kai žmonių srautas turėtų būti didžiausias, yra 2 val. tarpas. Tvarkaraščio iš anksto netikrinome, tad atvykus prie kelto 13 val. paaiškėjo, kad jis jau išplaukė prieš pusvalandį ir kitas tik 14.30 val.“ – pasakojo kaunietis.

Gediminas, nepataikęs atvykti tiksliu kelto išvykimo laiku, nusprendė palaukti ir laiką praleisti Kulautuvos karjere, tačiau sugrįžęs 14.20 val. iš tolo pamatė, kad keltas su žmonėmis išplaukė. „Prieplaukoje sėdėjo apie 8 žmonės, kurie į keltą netilpo. Kadangi dar buvo likę 10 min. iki oficialaus kelto išvykimo laiko, pamaniau, kad pamatęs didelį žmonių srautą keltininkas nusprendė padaryti du reisus“, – dėstė vyras.

Oficialiu kelto išvykimo laiku – 14.30 val. prieplaukoje laukiančių žmonių grupę sudarė 12 asmenų, tačiau nei vienas jų nesulaukė kelto sugrįžtant. „Vytis“ kitoje pusėje prisišvartavo ir žmones paliko laukti. „Po keliolikos minučių supratome, kad niekas nesiteiks atplaukti ir surinkti likusių žmonių. Beliko tik laukti kito kelto, kuris dar už valandos. Nusispjovėme ant tokios keleivių aptarnavimo kultūros ir grįžome į Kauną tuo pačiu keliu pro Raudondvarį“, – nusivylimą liejo skaitytojas.

Gediminas liko nustebęs ir nesupratęs, kaip galima palikti krūvą laukiančių žmonių ir ramiai nuleisti inkarą kitoje pusėje: „Vadinasi, kelto tvarkaraščiai nieko verti ir savo laiko tu negali planuoti. Negi negalima daryti reisų tada, kai yra žmonių, o ne versti visus laukti? Taip paslaugos neturėtų būti teikiamos.“

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro projektų vadybininke Rima Noreikaite ši išaiškino, kad kelto išvykimo laikas priklauso nuo paslaugų teikėjo. Dviejų valandų laiko tarpas esą skirtas pailsėti keltininkams. Kadangi dirba tik du vyrai, anot R. Noreikaitės, tenka kelto išvykimo laiką derinti prie įstatymų tvarkos, kad keltininkai nedirbtų daugiau negu jiems numatyta ir turėtų pietų pertrauką, kuri priklauso kiekvienam dirbančiam asmeniui.

Apie šį per ankstų išvykimą informacijos centras tiesioginio nusiskundimo negavo ir naujieną išgirdo tik iš mūsų redakcijos žurnalistės. Pašnekovės teigimu, taip galėjo atsitikti todėl, kad per Nemuną taip pat plaukia ir keltas „Vilkynė“, keliantis iš Vilkijos į Pavilkijį. „Kartais abu keltai prieplaukoje neprasilenkia, todėl tenka derintis ir keisti keltų išvykimo laikus, tačiau tiksliai atsakyti negalime. Pirmiausia reikia mums susisiekti su tiekėju“, – svarstė R. Noreikaitė.

Kaip skelbiama Kauno rajono savivaldybės portale, keltas „Vytis“ keleivius kelią kiekvieną savaitės dieną. Darbo dienomis nuo 15 iki 19 val. be pertraukų, o savaitgaliais nuo 10 iki 19 val. su dviejų valandų pertrauka tarp 12 ir 14 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA