Kauniečiai įspėja: ant ilgą laiką tuščio styrojusio stulpo pakabintas „inkilas“ | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai įspėja: ant ilgą laiką tuščio styrojusio stulpo pakabintas „inkilas“

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Socialiniuose tinkluose pirmadienį pasklido daugeliui vairuotojų aktuali informacija. Kauniečiai pastebėjo, kad Baltų prospekte atsirado greičio matuoklio dėžė. Tiesa, diskusijos dalyviai susiginčijo, ar viduje iš tikro yra pažeidėjus fiksuojanti įranga.

Šilainiuose, ant Baltų prospekto ir Žemaičių plento viaduko pastatytas stulpas, dėstė kauniečiai, prieš kelias dienas pradėtas naudoti pagal paskirtį – čia atsirado vadinamasis „inkilas“, skirtas greičio matuokliui.

Nuo pat šių metų pradžios, kai Kaune imti eksploatuoti penki nauji radarai ir dar trys tušti įrenginių korpusai sumontuoti greičio mėgėjų prevencijai, stulpas Šilainiuose stovėjo plikutėlis.

Per kelias paskutines dienas situacija pasikeitė – čia sumontuotas korpusas, atsuktas į rytinę Baltų prospekto pusę. Vieni komentatoriai tvirtino, kad pokytis visai nereikšmingas, kadangi prietaiso viduje nėra.

Vairuotojai grindė savo teoriją tuo, kad viršydami greitį pravažiavę pro „inkilą“, nepastebėjo blykstės, nors kiti teigė, kad naujuosiuose įrenginiuose blykstės ir nėra.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad šių greičio matuoklių bandymai mieste pradėti pernai balandį, o nuo 2019-ųjų prietaisai ėmė fiksuoti pažeidėjus ir siųsti informaciją apie juos policijai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA