Kauno pareigūnai savaitgalį plušėjo iš peties: patikrinta daugiau nei tūkstantis vairuotojų | Kas vyksta Kaune

Kauno pareigūnai savaitgalį plušėjo iš peties: patikrinta daugiau nei tūkstantis vairuotojų

Kauno apskrities VPK nuotr.

Visą savaitgalį, birželio 28-30 dienomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos pareigūnai Kauno mieste ir rajone vykdė policines priemones. Jų metu iš viso patikrinta daugiau nei 1300 vairuotojų, taip pat nustatyta 20 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

[galerija kiek=”4″]

Kaip skelbiama Kauno apskrities VPK pranešime, savaitgalį pareigūnai nustatė 6 neblaivius vairuotojus. Iš jų 4 vairavo automobilį, 2 – dviračius. Vairuotojams nustatyti 0,52 prom., 0,69 prom. 0,89 prom., 1,05 prom., 1,07 prom. ir 1,79 prom. girtumo laipsniai. Pareigūnai užfiksavo dar 2 vairuotojus, kurie buvo vartoję svaigiųjų gėrimų, tačiau alkoholio norma neviršijo leistinos normos (0,18 prom. ir 0,32 prom.).

Vykdytų priemonių metu užfiksuoti 2 vairuotojai, rizikavę savo sveikata ar net gyvybe – abu žmonės važiavo automobiliu nesegėdami saugos diržo. Taip pat nustatyti dar 2 vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones, neapdraustas privalomuoju civiliniu draudimu, ar neturinčias techninės apžiūros dokumentų.

Vykdytos ir greičio kontrolės priemonės, jų metu pareigūnai iš viso nustatė 10 greičio viršijimo atvejų. 6 vairuotojai greitį viršijo nuo 20 km/val. iki 30 km/val., 2 – nuo 30 km/val. iki 40 km/val., dar 2 – daugiau nei 50 km/val., pastariesiems gresia ne tik bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimas.

Kauno apskrities policijos pareigūnai ragina visus eismo dalyvius kelyje elgtis atsakingai, saugoti ne tik save, bet ir aplink esančius kitus eismo dalyvius. Tokios bei panašaus pobūdžio policinės priemonės bus aktyviai vykdomos ir toliau.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA