Paramos fondo jubiliejus susilaukė Kauno rajono mero dėmesio | Kas vyksta Kaune

Paramos fondo jubiliejus susilaukė Kauno rajono mero dėmesio

Kauno rajono bendruomenės nuotr.

„Esate tikras stebuklas, prieš 15 metų apsireiškęs ant gražaus Vilkijos šlaito ir rodantis pavyzdį, kaip reikia dalintis meile, kurti bendrystę ir prasmingą gyvenimą kartu”,- kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas labdaros ir paramos fondo “Nemuno krašto vaikai” vadovei Vidai Rainienei bei visai jos gausiai šeimynai, švenčiančiai 15 metų veiklos sukaktį.

Penktadienį į fondo gimtadienio šventę Vilkijos parke rinkosi miestelio ir jo apylinkių bendruomenė su seniūnais Kaziu Bačėnu ir Arūnu Bačiūnu priešakyje, rėmėjai, pagalbininkai. Šventinį “Nemuno krašto vaikų” tortą kartu su V. Rainiene ir vaikais raikė Vilkijos apylinkėse užaugęs disko metikas Andrius Gudžius. Padainuoti fondo globotiniams net iš Mažeikių atvyko Romas Dambrauskas. Scenoje taip pat pasirodė grupės “Patruliai”, “16 Hz”, Silvija ir Evaldas, šokių kolektyvai “Flash Dance” bei “Nemuno krašo vaikai”, skelbia Kauno rajono bendruomenė.

Renginį vedė aktorius Eimutis Kvoščiauskas su Giulija, kuri energingai pristatinėjo artistus ir pati traukė lyriškas dainas. Nuo scenos skambėjo padėkos žodžiai fondo rėmėjams, kurie pasistengė, kad šventė būtų nepakartojama: vieni parėmė lėšomis, kiti parūpino gardžių valgių, organizavo pramogas. Kaimo turizmo sodybos “Lazduona” savininkas Valentinas Pancerna vaikams pristatė naują putų patranką, o Vilkijos valtinės vadovas Algirdas Unikauskas plukdė piratų laivu.

Parke įsitaisiusi raganaitė Regina pranašavo ateitį, pokštavo animatoriai. Neapsieita ir be dovanų. Vaikus globojančio labdaros ir paramos fondo vadovė Aurelija Makūnienė atvežė šeimynai saldėsių ir perdavė Seimo narės Ramintos Popovienės dovaną – ekskursiją autobusu į Vilnių.

V. Makūnas įteikė V. Rainienei čekį į Birštono sanatoriją “Vytautas Mineral SPA”. “Visos šios gražios šeimynos nebūtų be pasiaukojusios mamos Vidos ir jai talkinančio sutuoktinio Antano. Ačiū, kad pasirinkote kilnią gyvenimo misiją – padėti vaikams”, – dėkojo meras. Vilkijoje, šalia Šv. Jurgio bažnyčios įsikūrę “Nemuno krašto vaikai” ir Vilkijos laikinieji vaikų globos namai jau seniai peržengė savo kiemo ribas. Tai – reiškinys, kuriame telpa ne tik didžiulis būrys vaikų, bet ir šeimynos pagalbininkai, rėmėjai.

Fondas organizuoja vaikų laisvalaikį, bendradarbiauja su tėvais vaikų auklėjimo klausimais, padeda probleminėms šeimoms pašalinti krizių priežastis, maitina skurstančius gyventojus. Šalia įrengtame sporto aikštyne organizuojami futbolo ir krepšinio turnyrai, kuriuose dalyvauja net iš kitų Lietuvos vietų atvykusios komandos. Meilę futbolui vilkijiečiams skiepija treneris Oleh Fedorchak.

Dažnas šeimynos svečias – Šv. Jurgio bažnyčios klebonas Linas Šipavičius, kuris su vaikais gainioja kamuolį, o šie jam atveria savo širdis. Gegužę Vilkijos laikinuosiuose globos namuose apsilankiusi išrinktojo Prezidento Gitano Nausėdos žmona Diana Nausėdienė liko sužavėta. “Aplankiau daugybę Lietuvos kaimų ir miestelių, bet tai, ką pamačiau čia, galima drąsiai vadinti išskirtiniu reiškiniu”, – tvirtino pirmoji šalies ponia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA